El Govern Municipal presentarà dilluns el projecte de pressupost per al 2019, l’últim del mandat

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

PDeCAT i PSC han tancat l’últim pressupost de l’actual mandat municipal i el defensaran dilluns vinent en sessió plenària. Els comptes del 2019 s’eleven a 21,49 milions d’euros, amb un increment dels ingressos previstos de 340.000 euros –dels quals 115.000 euros són per l’IBI, que continuarà regularitzant-se a l’alça–, el reforç de la partida de l’àrea de Política Social amb 50.000 euros de dotació pressupostària, i un programa d’inversions d’1,99 milions d’euros.

El tinent d’Alcaldia d’Hisenda, Jordi Sitjà, ha dit en declaracions a l’Info Migdia que els comptes d’aquest últim exercici del mandat són continuistes amb el compromís dels dos socis del Govern: PDeCAT i el PSC.

Evidentment és un pressupost que consolida l’acció de govern, que tanca el cercle d’un compromís de 4 anys, que ve determinat pels compromisos electorals del PDeCAT i PSC i els pactes que es van signar.

A nivell d’ingressos, la decisió política de no modificar les ordenances fiscals provoca que, automàticament, s’incrementi el rebut de l’IBI que paguen propietaris. La previsió és augmentar la recaptació general per impostos i taxes a l’entorn dels 340.000 euros.

No hi ha ple d’ordenances però el rebut que pagarem de l’IBI augmenta en proporció a la base liquidable (…) Comptant augments i decrements, serien uns 115.000 euros. En total, hi ha un augment d’ingressos de l’entorn dels 340.000 euros perquè hem incrementat la plusvàlua en 100.000 euros perquè augmenta la transmissió de finques; i també 50.000 euros més, de 200.000 a 250.000 euros a l’impost d’obres perquè hi ha una projecció a l’alça.

I aquests diners serviran per afrontar la pujada del capítol de personal i eixugar la factura de consums elèctrics no facturats de la Fàbrica Llobet-Guri, que puja als 150.000 euros.

Quant a les despeses, el poc marge que permeten els pressupostos locals s’han aprofitat per incrementar la dotació de l’àrea de Política Social.

S’incrementa encara que no tenim gaire marge pressupostari, en detriment d’alguna altra partida que reajustem, s’incrementa en 50 mil euros per ajuts assistencials i personal. Això ens situa en un global per a l’àrea d’aproximadament 1,35 milions d’euros.

El tinent d’Alcaldia d’Hisenda ha confirmat que es manté l’aposta per la celebració d’esdeveniments esportius i culturals, als quals s’hi suma la recent designació de Calella com a Capital Catalana de l’Esport, a la qual s’hi destinaran 10.000 euros. També els ajuts per a l’emancipació jove, per a la reforma d’establiments comercials i per concloure el Pla de Millora, arribant als 600.000 euros compromesos per l’executiu local; entre d’altres.

El programa d’inversions del 2019 puja a 1,99 milions d’euros, entre recursos propis i d’altres administracions, bàsicament la Diputació de Barcelona.

La inversió estrella de l’any vinent serà en instal·lacions esportives municipals. Es farà la reserva per al desplegament del pla, però sense cap actuació compromesa a l’espera del que decideixi el futur consistori. El que surti de les eleccions del pròxim mes de maig.

En xifres, la més important són els 600.000 euros que van a l’àrea d’Esports amb la vocació de consolidar una bossa de diners important per desenvolupar el Pla d’Equipaments que vam aprovar fa mesos.

El paquet d’inversions inclou 260.000 euros en inversions a la via pública (ampliació de vorera de trams del carrer Sant Pere –entre Sant Antoni i Bruguera–, Sant Antoni –entre Sant Pere i Sant Joan–, i Jovara –entre Sant Joan i Sant Pere–). Altres 270.000 euros per arranjaments a la Fàbrica Llobet-Guri, 125.000 euros per a la participació ciutadana, 100.000 euros per a la segona fase constructiva del Parc de les Veles, o 90.000 euros per a Can Salom.

A més, i dins del projecte Art i Ciutat, dotat amb 52.000 euros, es confirma la inauguració d’una nova escultura de bronze i d’un nou mural artístic.

El tinent d’Alcaldia d’Hisenda ha valorat l’actitud propositiva dels partits de l’oposició, dels quals s’han incorporat algunes propostes al projecte que dilluns es portarà a debat.

Ens han fet propostes concretes i explicacions sobre la visió que tenen, ho hem recollit tot plegat i n’hem fet un extracte d’allò que coincidim o podem acceptar, encara que vagi en detriment d’algunes coses que anàvem a fer. En el debat del dilluns veurem el seu pronunciament.

El Ple Municipal en sessió ordinària se celebrarà dilluns 10 de desembre, a les 18.30h, retransmès en directe per Ràdio Calella TV.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista al tinent d’Alcaldia Sitjà. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat