El govern prohibeix les trobades de més de 10 persones a tot Catalunya

El Govern ha prohibit a tot el país les reunions socials de més de 10 persones per tal de frenar la transmissió de la Covid-19. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Quim Torra, aquest matí en la roda de premsa per presentar el pla de retorn de les vacances. En ella el president, acompanyat de la consellera de Salut, Alba Verges, i del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha anunciat les noves mesures per frenar la propagació del virus, en el que ha qualificat com a «operació setembre». Aquesta prohibició està prevista que duri 15 dies a partir del moment en què entri en vigor.

Amb aquesta nova mesura, la Generalitat també manté la distància del metre i mig, l’ús obligatori de la mascareta i la higiene de mans; el tancament de l’oci nocturn i la restricció d’horaris en l’hostaleria i restauració, i la prohibició de consumir alcohol i tabac a l’aire lliure.

El 70% dels contagis es produeixen en trobades amb la família i els amics. Per això hem decidit que prohibirem les reunions socials de més de 10 persones a tot el país, tant en l’àmbit privat com en el públic. Això vol dir, que no queden incloses les activitats laborals ni de mitjans de transport públic. Seria una mesura similar a les que vam aplicar a Lleida o Reus. Mantenim la distància de metro i mig, l’obligatorietat de la mascareta, el tancament de l’oci nocturn i la prohibició de fumar en espais públics.

La situació actual de Catalunya és preocupant, i davant la fi de les vacances i el retorn a la feina i escola, Torra ha demanat no abaixar la guàrdia. Avisa que hi ha tres setmanes clau per endavant per revertir la situació.

Hem de demanar-nos un nou esforç, hem de donar-ho tot en aquestes tres setmanes que venen. Sí o sí, hem de posar-nos a treballar i sí o sí, hem d’obrir les escoles. Els demano a tots un compromís permanent per aquests mesos que venen i en especial incidència aquestes tres setmanes.

Aquest dilluns Salut ha registrat 1.776 nous positius diagnosticats amb una prova PCR. Amb aquests nous casos, la xifra de deteccions des de l’inici de la pandèmia s’enfila fins a les 100.646 persones. Segons el darrer recompte hi ha 15 persones més ingressades als hospitals catalans, un total de 672, de les quals 134 (dues més que ahir) són a les UCI.

Escoles reobertes al setembre amb ràtios més baixes

Torra també ha aprofitat la compareixença per anunciar el retorn a les escoles. Del 15 de setembre al 15 de novembre es faran 500.000 tests a les escoles i instituts de Catalunya. Segons ha avançat el president, en aquest retorn a les escoles la mascareta serà obligatòria a tot el centre a partir dels 12 anys i a partir dels 6 anys en les zones on el risc de brot sigui més alt. Pel que fa a les ràtios, el nombre d’alumnes per aula a primària serà de 20 alumnes com a màxim. A secundari i batxillerat les ràtios també seran més baixes de l’habitual.

En aquests moments podem assegurar que a primària totes les aules tindran una ràtio de 20 alumnes per classe com a màxim. Excepcionalment quan no es pugui arribar aquest percentatge es prendran totes les mesures preventives. Respecte a l’ús de les mascaretes, seran obligatòries a tot arreu pels més grans de 12 anys, en les zones on el risc sigui més elevat serà obligatòria pels més grans de 6 anys.

El govern acabarà de tancar tots els detalls de l’inici de curs en una reunió aquest dimarts.

El president Quim Torra ha fet la compareixença aquest migdia després de reunir-se amb el vicepresident, Pere Aragonès; i els consellers, Meritxell Budó, Miquel Buch, Alba Verges i el secretari de Salut Josep Maria Argimon per seguir l’evolució de la Covid-19 a Catalunya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *