Amics Escoltes del Montnegre prepara l’aplec de l’ermita de Sant Andreu de l’Arboceda

Estat actual de l’ermita de Sant Andreu de l’Arboceda, al parc natural del Montnegre

L’ermita del Sant Andreu de l’Arboceda tornarà a ser l’escenari d’uns dels tradicionals aplecs que s’hi havia celebrat antigament. L’organitza l’associació Amics Escoltes del Montnegre, que és la propietària de l’edificació que hi ha al parc i que s’ha encarregat dels treballs de restauració als quals hi han dedicat els últims 8 anys. La celebració estarà presidida pel Bisbe de Girona i hi assistirà també el rector de la Parròquia de Calella, mossèn Cinto Busquet. Tindrà lloc el dissabte 27 de novembre.

L’aplec inclourà una celebració presidida pel Bisbe de Girona, Francesc Pardo, i s’aprofitarà per fer una presentació dels treballs de restauració que s’han fet a l’ermita, dirigides i finançades per Amics Escoltes del Montnegre i les moltes aportacions que han rebut per recuperar aquest espai bucòlic enmig del parc natural. Ho ha anunciat el president de l’entitat, Pere Badalló, en declaracions a Ràdio Calella TV.

Hi haurà una caminada des de la Parròquia de Calella fins a Sant Andreu, i un cop a dalt, cap a les dotze del migdia, amb el Bisbe de Girona i Mossèn Cinto Busquet, es farà una petita celebració. Després es faran un seguit de parlament, amb un repàs a la història dels aplecs de Sant Andreu i als treballs de restauració que s’han fet.

Els treballs de restauració s’han enllestit amb el cobriment i tancament de l’ermita, però encara queda per completar la reconstrucció d’alguns murs exteriors i alguns aspectes del condicionament interior. La intenció d’Amics Escoltes del Montnegre, que n’és la propietària, vol convertir-la en un refugi de muntanya per a l’escoltisme.

Tindrà una funció principal de refugi tancat de muntanya, que gestionarem els Amics Escoltes del Montnegre. Principalment enfocat a CAUs que vinguin a passar uns dies a l’entorn del Montnegre. Que sigui un punt de referències per als escoltes.

Aquesta passada primavera, l’ermita va ser objecte de diversos actes vandàlics. Pintades al terra, en parets i portes que van fer necessàries diverses intervencions de neteja agressives amb els elements constructius. Ara, gairebé no en queda ni rastre.

Ens van fer pintades en tres moments diferents, les dues últimes amb esprais, i va ser més complex netejar-ho (…) Ara fa un mes vam pujar-hi i vam tenir feina. Vam utilitzar productes específics però encara queden marques. No impacta tant, perquè s’ha fet molta feina a ma.

Els fets van tenir lloc entre els mesos de maig i juny.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *