El govern -sense el PSC-, ERC i CUP de Calella reivindiquen la República Catalana

manifest6d-1

Ho han fet amb la lectura del manifest elaborat per l’AMI (Associació de Municipis per la Independència) en acabar la roda de premsa on es presentava l’aplicació Calella a Punt un aplicactiu per mòbils que serveix per enviar incidències a l’Ajuntament.

L’Alcaldessa de Calella Montserrat Candini ha llegit el manifest junt amb els regidors de CDC (PDECat), ERC i CUP on es denúncia que “La interpretació de la Constitució espanyola està clarament polititzada per un tribunal il·legítim com el Tibunal Constitucional. La cotilla que suposa la Constitució acaba convertint-la en una presó per la democràcia, que impedeix al poble català decidir lliurement sobre el seu futur polític”, denuncia el manifest que recorda que en nom del text constitucional s’han suspès lleis per afrontar l’emergència social, per defensar la igualtat entre homes i dones, la prohibició de les curses de braus o l’impost sobre els dipòsits bancaris. “El TC intenta tallar de soca-rel qualsevol resolució del Parlament. D’aquesta manera, l’Estat, lluny d’actuar amb sentit democràtic, continua amb la seva intransigència i posa la mordassa a la veu de la majoria representada al Parlament”

El manifest reafirma que “la plena sobirania de Catalunya i la garantia dels drets dels ciutadans i ciutadanes passa únicament per l’obertura d’un procés constituent en el marc de la República Catalana.” i aposta per promoure des de cada municipi un debat social i ciutadà per a una futura constitució catalana.

 

manifest6d-2Ciutadans de calella a títol particular i exregidors de partits independentistes han omplert la sala de plens en suport a la obertura de portes avui 6D i als electes que avui han treballat. ICV i PP no han assstit a la roda de premsa anterior ni a la lectura del manifest i els regidors del PSC que han presentat l’aplicació mòbil a la roda de premsa junt amb el govern, s’han quedat entre el públic durant la lectura del manifest.

Podeu llegir el manifest sencer aquí

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *