La tercera edició de la marxa de la Via Marina del Camí de Sant Jaume passarà per Calella

viamarina

Un dels trams del Camí de Sant Jaume passa pel litoral altmaresmenc, resseguint l’antiga Via Augusta. El Consorci de Promoció Turística del Maresme convida a tothom a descobrir-la participant a la tercera edició de la caminada que es farà el diumenge 16 d’abril, amb sortida a Malgrat de Mar i arribada a Sant Pol de Mar, passant per Sant Susanna, Pineda de Mar i Calella. Té una distància de poc més de 12 quilòmetres i està oberta a tots els públics, que la poden completar caminant o corrent. Les inscripcions es poden fer en línia a gesport.cat i costen 3 euros.

La Via Marina del Camí de Sant Jaume uneix les poblacions de Barcelona i Girona resseguint l’antiga via romana de la Via Augusta, que passa pel litoral maresmenc. El pròxim diumenge 16 d’abril es proposa descobrir-ne un tram de poc més de 12 quilòmetres de distància, entre Malgrat de Mar i Sant Pol de Mar.

Se sortirà a les nou del matí des de la Plaça Xesco Boix (Malgrat de Mar) i el punt d’arribada serà al Parc del Litoral de Sant Pol de Mar. Es preveu que a les dotze del migdia tothom hagi arribat a terme. El recorregut previst voreja els passejos marítim de les cinc poblacions altmaresmenques. Hi haurà dos avituallament amb aigua i fruita, a Pineda de Mar i a l’arribada. Es col·locaran punts de control a cada municipi perquè els participants segellin la seva compostel·lana.

Les inscripcions s’han obert a gesport.cat, al preu de 3 euros. Es lliurarà una samarreta commemorativa de la caminada que els participants hauran de portar per identificar-se.

caminada 20230322

La Via Marina del Camí de Sant Jaume es va inaugurar l’any 2018, convertida en la primera ruta mediterrània de la via de pelegrinació que hi ha a la península. Ressegueix l’antiga Via Augusta, unint Girona i Barcelona, passant per la Costa Brava i la Costa del Maresme. Consta de sis etapes i la tercera travessa Calella.

Etapa 1 – De Girona a Caldes de Malavella
Etapa 2 – De Caldes de Malavella a Lloret de Mar
Etapa 3 – De Lloret de Mar a Sant Pol de Mar

VIA MARINA

Etapa 4 – De Sant Pol de Mar a Mataró
Etapa 5 – De Mataró a Sant Adrià de Besòs
Etapa 6 – De Sant Adrià de Besòs a Barcelona

La Via Marina inicia el seu recorregut a Sarrià de Ter, municipi en el qual es desdobla del camí ja existent que va de la Jonquera i el Monestir de Sant Pere de Rodes a Montserrat. El camí continua pels municipis de Girona, Fornells de la Selva, Riudellots de la Selva, Caldes de Malavella, Vidreres, Lloret de Mar, Blanes, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, El Masnou, Montgat, Badalona, Sant Adrià de Besòs i Barcelona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *