El Gran Recapte fregarà les 20 tones d’aliments a Calella

Poc més d’un quilo d’aliments per calellenc és el que ha recollit el Gran Recapte a la ciutat. A l’espera de tancar el recompte, Càritas Calella avança que es fregaran les 20 tones, una xifra que queda per sota de la recaptació de l’any passat però que des de l’organització es valora molt positivament. Aquest matí encara s’estaven transportant fins a l’economat les últimes banyeres que s’han omplert d’ampolles d’oli i llet, o de paquets de sucre i pasta, als set supermercats calellencs que han col·laborat amb aquesta gran iniciativa solidària que impulsen els Bancs dels Aliments de Catalunya.

Pep Vidal, responsable d’aliments de Càritas Calella, s’ha mostrat molt satisfet per la resposta que han donat els calellencs a la seva crida. Diu que demostra que Calella continua sent una ciutat solidària.

Uns 19.500 quilos d’aliments, encara que potser ens acostarem una mica més a les 20 tones perquè estan acabant de portar les últimes banyeres que quedaven al súper. És una xifra prou respectable i per estar-ne contents.

El Gran Recapte va començar divendres al matí i es va allargar, en alguns supermercats, fins el diumenge al migdia. Es demanava aportar ampolles d’oli i llet, i tot tipus d’aliments que es poguéssin conservar bé. El mateix dissabte, els voluntaris que hi havia als supermercats informaven que calia també farina, sucre i xocolat en pols; uns tipus de productes que la Unió Europea no inclou als seus paquets d’ajuda alimentària.

Hi ha coses com la farina i el sucre que se n’ha recollit però no tant com l’any passat; fruita en conserva també molt poc, com els torrons; però de xocolata molta.

Els voluntaris de Càritas Calella treballen aquest matí a l’economat rebent les últimes banyeres per fer la classificació dels aliments recollits a Calella, i que es repartiran entre les famílies necessitades d’aquí.

El responsable d’aliments explica algunes de les circumstàncies que porten a fer una valoració molt positiva dels resultats del Gran Recapte. Pep Vidal confirma que a dia d’avui ja s’ha superat el nombre d’usuaris atesos a l’economat durant tot el 2018.

Sí, tenint en compte que encara no s’ha cobrat, que és un punt important, i que hi ha crisi. I això nosaltres ho veiem a diari perquè ja hem superat el nombre de famílies ateses durant tot l’any passat, i la cosa va a pitjor. Cada setmana venen famílies noves.

A tot Catalunya, el Gran Recapte ha aconseguit la fita de superar les 4.000 tones d’aliments, tot i que les dades definitives no se sabran fins a finals d’any. De fet, la campanya de donació continua activa fins el 15 de desembre a través del web gran recapte.com.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.