El Gremi d’Hoteleria del Maresme situa la ocupació turística al voltant del 67% a la comarca

Imatge d'arxiu

Des del Gremi han explicat que les previsions d’ocupació previstes a la comarca per Setmana Santa han canviat radicalment. Tot i que abans preveien fins a un 90%, apunten que la climatologia ha provocat una davallada i situa la ocupació al voltant del 67%. Si es confirmen les previsions, la ocupació hauria vist una forta caiguda, ja que l’any passat es va situar al 93%.

Són declaracions del president del Gremi d’Hoteleria del Maresme, Jordi Noguera, a una entrevista a Ràdio Calella TV.

Nosaltres teníem fetes unes previsions fa qüestió de tres setmanes, quinze dies, que apuntaven al voltant del 86% a hotels de 3 estrelles i un 90% de 4. però el fet de la climatologia adversa aquests darrers dies, sobretot aquest darrer cap de setmana, ha fet que aquesta previsió canviés radicalment. Per la informació que jo tinc en aquests moments, estaríem entre un 67-68% a la mitjana general d’ocupació.

Aquestes són dades del Maresme, Noguera ha indicat que a Calella podrien ser encara més baixes a causa del gran nombre d’hotels tancats o que estan de reformes.

Noguera ha apuntat que també la situació política a Catalunya podria afectar, especialment pels talls de carretera que s’han vist en els últims dies.

Penso que pot afectar. De quina manera, en quin grau? No ho se, ho haurem de veure. Lògicament, el fet de talls de carretera, una situació política en aquests moments amb una certa anormalitat fa que pugui haver certs clients que potser dubtin de venir a passar uns dies a Catalunya, esperem que tot això mica en mica es vagi normalitzant.

El president del Gremi ha exposat que hi ha dos tipus de turisme: l’esportiu i el familiar.

Hi ha dues tipologies actualment: hi ha el turisme esportiu, per les competicions que hi ha aquests dies de Setmana Santa, amb activitats de futbol i altres activitats esportives, grups d’esportistes, i després el turisme familiar, de proximitat, sobretot turisme francès n’hi ha molt, i turisme nacional també sembla que és l’aposta que en aquests moments tenim a la zona.

Els grans esdeveniments esportius, com La Volta ciclista a Catalunya o la Mitja Marató Costa de Barcelona Maresme també han aportat públic i turisme esportiu.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al president del Gremi d’Hoteleria del Maresme, Jordi Noguera.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *