Los Extremeños i Can Vives, premiats en el Concurs Nacional de Botifarra d’ou

La botifarra d’ou és imprescindible a taula si se celebra el Dijous Llarder o el Dijous Gras, que serà aquesta setmana. Cada any, des d’en fa nou, la Confraria del Gras i del Magre i la Fundació Oficis de la Carn animen a carnisseries i xarcuteries del país a presentar a concurs les seves elaboracions més tradicionals i d’altres que incorporin ingredients singulars i destaquin en termes d’innovació. En aquesta última categoria, aquest 2024 s’han reconegut dos establiments de Calella: Los Extremeños, per una botifarra d’ou amb tortell de Sant Antoni – el patró dels carnissers –; i Can Vives, per una elaboració amb pera caramel·litzada i formatge rocafort. Hem contactat amb els seus propietaris per tenir-ne més detalls.

Per quart any consecutiu, Los Extremeños ha rebut un reconeixement del gremi per una elaboració singular de botifarra d’ou. Maria José Sánchez ha comentat la proposta que enguany ha sortit del seu obrador i amb el que reten homenatge a tot el sector.

La botifarra d’ou amb tortell de Sant Antoni ha rebut el tercer premi de la categoria de singulars.

La centenària Can Vives ha rebut una menció especial per haver estat considerada la quarta millor elaboració singular del país. Mateu Vives ha explicat que és una botifarra que ja havien tingut al taulell i va agradar molt, i que això els ha animat a presentar-la al concurs nacional.

La combinació amb pera caramel·litzada i formatge rocafort els ha valgut una menció especial a la botifarra que aquests dies es pot trobar al seu taulell.

La iniciativa del gremi ha propiciat que, en els últims anys, les carnisseries i xarcuteries del país aportin un plus d’innovació en un producte gastronòmic indispensable en la tradicional celebració del Dijous Gras o Dijous Llarder, que aquest 2024 cau molt aviat. Als dos establiments de Calella n’hi ha un assortiment important, per a tots els gustos.

En la novena edició del Concurs Nacional de Botifarra d’Ou tradicional, la Confraria del Gras i del Magre i la Fundació Oficis de la Carn ha decidit que la millor elaboració del país es troba a Camarles, al Baix Ebre. A la Carnisseria del Paulo de Glòria Curto.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *