El Maresme és una de les comarques de Catalunya amb el PIB per càpita més baix

El Maresme aporta el 4,06% del producte interior brut Català. En concret, el 2019 va generar 10.143,50 milions d’euros, una quantitat que col·loca la comarca en el cinquè lloc en el rànquing comarcal darrere del Barcelonès, Vallès Occidental, Baix Llobregat i Vallès Oriental. Tot i l’important pes econòmica, les dades per càpita analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local, indiquen que el Maresme es troba molt per sota de la mitjana catalana. És, la cinquena comarca amb el PIB per càpita més de Catalunya.

El PIB per càpita maresmenc l’any 2019 va ser de 22.500 euros quan la mitjana catalana arriba als 32.600. El producte interior brut per càpita va augmentar a la majoria de municipis maresmencs, amb l’excepció de Dosrius, Malgrat de Mar, El Masnou, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol i Tordera, que van registrar un descens.
Palafolls i Vilassar de Dalt són les poblacions amb més PIB per càpita. En el cas de Palafolls arriba als 42.800 euros i Vilassar als 34.200. També es troben per sobre la mitjana comarcal Argentona (28.800) i Mataró (24.000).
Analitzant el producte interior brut per sectors, només hi ha dos municipis, Malgrat i Tordera, que registren un descens del PIB respecte a l’any 2018. L’altra característica general és que el sector que més riquesa genera és el dels serveis amb l’excepció de Palafolls on la indústria, amb una contribució del 48,8% supera als serveis.
El pes del sector serveis a nivell local oscil·la entre el 51% d’Argentona i el 89,8% de Calella. A banda de Palafolls, Argentona, Arenys de Munt i Dosrius són els altres tres municipis maresmencs amb més pes industrial.
D’altra banda, Vilassar de Mar és el municipi en què el sector primari fa una major aportació al PIB (7,1%) seguit per Arenys de Mar (3,4%) i Vilassar de Dalt (3,2%).
La riquesa generada en el sector de la construcció té un pes sobre el PIB municipal del 12,7% a Premià de Mar, del 10,9% a Canet i del 10,7% a Sant Andreu de Llavaneres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *