El Maresme tindrà tots els municipis connectats per fibra òptica abans de 2020

Serà la primera comarca, després del Barcelonès que consta només de cinc municipis, en estar 100% connectada. El president del Consell Comarcal del Maresme, Josep Triadó, i el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, van signar un conveni a través del qual la fibra òptica es desplegarà a tots els municipis abans de l’any 2020.

Ho ha explicat el president de l’organisme comarcal, Josep Triadó, en una entrevista a Ràdio Calella TV.

El fet és que tindrem els 30 municipis connectats per banda ampla, per fibra òptica. El fet que cap a les administracions que cada municipi tindrà un punt de connexió d’una xarxa pública de fibra òptica i llavors podríem tenir els 30 ajuntaments de la comarca connectats fins i tot amb un mateix servidor, és un objectiu de futur. D’entrada, tenir tota aquesta autopista d’informació que compartiríem entre els 30 ajuntaments, que el repte era que fossin tots els municipis de la comarca amb les dificultats que té la comarca per la orografia que tenim.

Triadó ha destacat el compromís del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Infomació de la Generalitat (CTTI) que en un any i mig estarà tota la xarxa a disposició dels municipis. El Consell Comarcal ha destinat gairebé 1,5 milions d’euros, mentre que la Generalitat invertirà 900.000 euros.

El president del Consell ha avançat que l’objectiu final és centralitzar la gestió de la fibra òptica a un sol punt de connexió: el TecnoCampus.

L’objectiu és que a nivell de l’administració hi hagi un sol nucli. D’entrada, al 2020 és tenir els punts a cada un dels municipis. Després hi ha el procés que cada ajuntament o cada operador privat tingui a gestió o faci la gestió o la connexió amb aquests punts que hi haurà al municipi. Però l’objectiu final seria el somni de dir enlloc de tenir 30 servidors a la comarca, a cada un dels ajuntaments, hi hagués un sol servidor central. Es pensa que seria un bon lloc per tenir aquest punt de connexió el TecnoCampus.

La xarxa de fibra òptica passarà per l’autopista C-32, que connecta el Maresme, i la carretera C-60, entre Mataró i Argentona.

Hi ha dues vies principals, que són l’autopista C-32 i la C-60, la que va cap al Vallès, que també és la que connecta amb municipis de la part alta com Dosrius i Òrrius. Però bàsicament, de cada municipi surt un troncal que va a parar al nucli principal que tindrem una autopista de fibra òptica pública, sense concessionari privat i, per tant, el fet de tenir-la pública, serà gestionada pel CTTI.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al president del Consell Comarcal del Maresme, Josep Triadó.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *