Harmonicistes de renom al Calella Harmònica Festival

Tot a punt per a la segona edició del Calella Harmònica Festival que del 14 al 17 de setembre portarà a la nostra ciutat alguns dels millors harmonicistes del món. Calella serà per uns dies referent europeu de l’instrument, a través dels concerts i tallers que es donaran cita a la nostra ciutat.

Josep Grima, tinent d’alcaldia responsable de Cultura, l’ha definit com a congrés.

És un festival que hauríem d’anomenar congrés, li diem festival perquè és molt més atractiu, però al final no deixa de ser un congrés. És un congrés amb un punt de singularitat, i això és el que a nosaltres ens fa tirar endavant.

Amb aquesta singularitat, Calella es converteix en un punt de trobada d’aficionats a l’harmònica. Durant els quatre dies que durarà el Festival hi haurà concerts, tallers i classe magistral amb congressistes d’arreu del món, tal com explica Marcel Pla, programador cultural.

Aquí tindrem dels cinc millors harmonicistes d’Europa i n’hi ha un que és considerat dels millors del món. Ve gent que vol perfeccionar aquest instrument i venen de diferents països. Ve gent especialista d’Alemanya, de Suïssa…

La inauguració serà el dia 14 i la primera activitat és una classe magistral de Joan Pau Cumellas, el director del Festival. Totes les activitats tindran com a protagonista l’harmònica.

Hem intentat donar-li aquest vessant una mica més transversal, més des del jazz, més des del blues i el fa que sigui molt obert, a més amb activitats gratuïtes i a més amb un nou emplaçament: enguany ens n’anem a l’envelat.

A més de les activitats gratuïtes, es vincularà el festival a les escoles amb activitats de divulgació. En els concerts, els veïns de Calella també tindran un 25% descompte acreditant-se a la taquilla.

Tot plegat comptarà amb una nova ubicació, l’envelat, que ja s’ha instal·lat a la platja gran. El programa es pot consultar a la pàgina web de Calella Harmònica Festival, on també es poden adquirir les entrades pels congressistes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.