Harmonicistes de renom al Calella Harmònica Festival

Tot a punt per a la segona edició del Calella Harmònica Festival que del 14 al 17 de setembre portarà a la nostra ciutat alguns dels millors harmonicistes del món. Calella serà per uns dies referent europeu de l’instrument, a través dels concerts i tallers que es donaran cita a la nostra ciutat.

Josep Grima, tinent d’alcaldia responsable de Cultura, l’ha definit com a congrés.

És un festival que hauríem d’anomenar congrés, li diem festival perquè és molt més atractiu, però al final no deixa de ser un congrés. És un congrés amb un punt de singularitat, i això és el que a nosaltres ens fa tirar endavant.

Amb aquesta singularitat, Calella es converteix en un punt de trobada d’aficionats a l’harmònica. Durant els quatre dies que durarà el Festival hi haurà concerts, tallers i classe magistral amb congressistes d’arreu del món, tal com explica Marcel Pla, programador cultural.

Aquí tindrem dels cinc millors harmonicistes d’Europa i n’hi ha un que és considerat dels millors del món. Ve gent que vol perfeccionar aquest instrument i venen de diferents països. Ve gent especialista d’Alemanya, de Suïssa…

La inauguració serà el dia 14 i la primera activitat és una classe magistral de Joan Pau Cumellas, el director del Festival. Totes les activitats tindran com a protagonista l’harmònica.

Hem intentat donar-li aquest vessant una mica més transversal, més des del jazz, més des del blues i el fa que sigui molt obert, a més amb activitats gratuïtes i a més amb un nou emplaçament: enguany ens n’anem a l’envelat.

A més de les activitats gratuïtes, es vincularà el festival a les escoles amb activitats de divulgació. En els concerts, els veïns de Calella també tindran un 25% descompte acreditant-se a la taquilla.

Tot plegat comptarà amb una nova ubicació, l’envelat, que ja s’ha instal·lat a la platja gran. El programa es pot consultar a la pàgina web de Calella Harmònica Festival, on també es poden adquirir les entrades pels congressistes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *