El Maresme va perdre ocupació al juliol en hotels i establiments de turisme rural

L’informe Flaix d’ocupació turística de la Diputació de Barcelona alerta del resultat negatiu en l’ocupació que ha registrat al Maresme durant el passat mes de juliol, respecte el 2014, en el cas dels hotels i el turisme rural. El document exposa que la comarca concentra el 51% del total de places turístiques de la província i que la davallada és una continuació de la soferta també el mes de juny. Amb tot, la davallada en l’ocupació ha estat de l’1,16% en hotels i del 4,73% en l’oferta de turisme rural.

L’ocupació turística en hotels de la comarca del Maresme va ser del 76,6% durant el passat mes de juliol, una dada que representa una davallada d’1,6 punts percentuals respecte el 2014. El comportament en l’ocupació hotelera maresmenca contrasta amb els creixements generalitzats al conjunt de la província que recull l’informe Flaix que s’elabora des de la Diputació de Barcelona.

Les dades que s’hi reflecteixen apunten a una millor situació durant la segona quinzena del mes de juliol, quan es va fregar el 80% d’ocupació al conjunt del Maresme. Entre l’1 i el 15 de juliol, va ser del 73,28%. En tots dos casos, són inferiors a les produïdes durant el 2014.

A diferència del juliol del 2014, el Maresme va registrar una dada percentual inferior al Baix Llobregat (85,41%) i el Garraf (79,6%).

L’informe assenyala com a “preocupant” el resultat negatiu que ha afectat la comarca en l’ocupació hotelera, però també en establiments de turisme rural, tenint en compte que el Maresme concentra el 51% del total de places disponibles a la província.

Pel que fa al comportament ocupacional en establiments de turisme rural, la davallada soferta és superior, del 4,73% negatiu; tot i que el Maresme continua sent la comarca que registra una millor dada (65%).

L’informe Flaix analitza l’ocupació en quatre tipologies d’establiments d’allotjament, també càmpings i apartaments; però no entra al detall de l’evolució per municipis. Té una orientació clarament pedagògica i pràctica per als tècnics de turisme, càrrecs electes i empresaris del sector.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *