Calella espera recuperar el pes del turisme britànic gràcies a les noves rutes aèries que connectaran el Regne Unit i Girona

Far de Calella, ahir

L’empresariat turístic de Calella celebra la futura entrada en funcionament de la línia aèria que oferirà sis vols setmanals entre el Regne Unit i l’aeroport Girona-Costa Brava a partir del 2016, confiant que contribuirà a recuperar el turisme britànic al Maresme. Al Far, aquest migdia, s’ha fet la presentació de la iniciativa empresarial impulsada pel touroperador britànic Jet2Holidays i l’agència receptora NT Incoming, que contemplen un pla de negoci segons el qual arribaran a triplicar el nombre de vols fins el 2019. Les rutes operaran entre els mesos de maig i octubre i es calcula que transportaran uns 37.000 passatgers, que després s’allotjaran en hotels del litoral, també a Calella.

Avui dia, el turista britànic representa el 26% de l’ocupació que es registra a Calella, però l’empresariat hoteler espera que pugui tornar a situar-se com el principal mercat emissor del negoci local gràcies a l’entrada en funcionament de les noves rutes aèries que, a partir del 2016, operaran entre els aeroports de Glasgow, Newcastle i Manchester, al Regne Unit, i l’aeroport de Girona-Costa Brava.

Després d’anys estudiant com recuperar el visitant anglès, també per contrarrestar la davallada del turista rus, el touroperador Jet2Holidays i l’agència receptora NT Incoming, amb una penetració important en l’activitat turística del litoral altmaresmenc, han presentat aquest migdia a Calella el seu pla de negoci. Començaran a operar el 2016 amb sis vols setmanals entre maig i setembre, però preveuen que s’arribi a les 20 rutes setmanals en només tres anys.

“Fins ara els anglesos que venien a Calella entraven per Barcelona, on hi ha vols de Jet2 tot l’any, però hi havia el tema feixuc dels ‘trànsfers’, que a vegades són més llargs que el vol des del destí. Amb això, Calella en sortirà beneficiat perquè l’any que ve continuaran havent-hi els vols a Barcelona però entre maig i octubre se n’hi afegiran sis de setmanals a Girona. Des d’allà, els clients trigaran 40 minuts en arribar”, ha explicat Joan Pascual, director d’NT Incoming.

Pascual ha avançat que les previsions de venda són “molt bones” i que ja el 2016 calculen arribar als 37.000 passatgers procedents dels tres aeroports britànics. Tot i que es farà venda directa dels bitllets d’avió, als clients també se’ls oferirà el que anomenen Pack Holiday, que inclourà el vol, el ‘trànsfer’ i l’allotjament en hotels de la Costa Brava i el Maresme. A la comarca, ubicats a Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar.

“Calella és un dels destins prioritaris per a Jet2Holidays, però no es pot negar que els vols entraran per Girona i la gent triarà el destí, que podrà ser Calella, Malgrat, Santa Susanna, Lloret o Tossa, fins i tot programem hotels a Cadaqués”, ha admès Pascual.

Les noves rutes que connectaran el Regne Unit amb l’aeroport de Girona-Costa Brava es van començar a publicitar i a comercialitzar el passat mes de maig, han assegurat des de la companyia. L’alcaldessa de Calella, a qui s’ha assenyalat com una de les precursores de l’arribada d’aquesta nova iniciativa empresarial turística al territori, ha avançat també campanyes promocionals de la destinació Calella dirigides al mercat britànic. “Des de l’Ajuntament posarem el focus allà on aposten per nosaltres. També marcarem una estratègia d’una certa priorització cap aquest mercat de la manera més coordinada possible”, ha afirmat Montserrat Candini.

La companyia Jet2Holidays ha assimilat les perspectives de negoci a l’aeroport de Girona-Costa Brava amb l’experiència a Reus, on van començar a operar l’any 2013 i actualment ofereixen 17 vols setmanals a l’estiu.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *