El Mercat de la Flor preveu un Sant Jordi amb menys vendes, però amb més qualitat

Floristeria Jardí.

El Mercat de la Flor i la Planta Ornamental de Catalunya ultima aquests dies totes les vendes per a la Diada de Sant Jordi. Una diada marcada pel context pandèmic i on s’espera que sigui més “professionalitzada”, ja que el Procicat només autoritza parades de floristes professionals. Un fet que des del Mercat apunten que suposarà que les roses que hi hagi demà al carrer siguin de més qualitat. Per enguany, preveuen un increment de les vendes, però asseguren que encara estaran molt allunyades de les del 2019, quan es va aconseguir arribar a la xifra de 7 milions d’unitats, una dada “molt bona”.

La principal raó és que aquest Sant Jordi només els professionals podran posar parada al carrer. Seran les floristeries les úniques que demà tindran el permís per vendre flors. Una mesura que des del Mercat de la Flor i la Planta apunten que es notarà en qualitat. Segons la seva presidenta, Mercè Martínez, que la diada sigui més “professionalitzada” serà un equivalent a una rosa més ben treballada i bona.

Aquest any no hi haurà tanta oferta. Els col·legis, les fundacions, entitats, no podran posar parada i això farà que el producte sigui de més qualitat. Per què? Doncs perquè aquests clients són els que compren una rosa més barata i de menys qualitat. En canvi aquest any com només vendran floristes, veurem una rosa ben treballada i més bona.

Des del Mercat de moment han venut un 60% respecte al que van vendre l’any 2019. La majoria són roses que provenen de Colòmbia, seguides de les holandeses, i només un 2% són de producció local del Maresme. Per categories la més venuda tornarà a ser la Freedom i la Red Naomi, les preferides pels floristes que acapararà un 15% de les vendes.

Aquest any com cada any, el tant per cent de roses del Maresme podem parlar d’un 2%, com a molt. L’altre 90% ve de Colòmbia i Holanda. De Sud-amèrica tenim la Freedom i d’Holanda la Red Naomi. Una rosa més llarga, més bona i de qualitat.

Pel que fa als preus, el consumidor no notarà una gran diferència. Segons la presidenta del mercat serà una diada més professional, però sense que es plasmi a la butxaca del client.

No hauria de ser diferent altres anys per aquella gent que ha comprat la rosa en els establiments professionals. Que al florista li hagi canviat el preu, per la davallada de l’oferta, no serà representatiu a l’hora de fixar el preu final.

Amb tot, els majoristes esperen que la normalitat es pugui recuperar, al cent per cent, l’any 2022, quan diuen tocarà celebrar el millor Sant Jordi de tots els temps.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *