S’han recollit la meitat de les signatures necessàries perquè es convoqui la consulta de la platja de gossos

Unes 800 persones han donat la seva signatura perquè es convoqui la consulta de la platja de gossos. Això quan encara no s’ha arribat a l’equador del temps que disposa el grup promotor per arribar als 1.560 suports que els seran necessaris, com a mínim, perquè es pregunti a la ciutadania si vol o no que s’obri aquest espai de lleure caní al litoral calellenc. La campanya s’acabarà el 26 de maig i, a partir d’aquest cap de setmana, intensificaran la seva presència al carrer amb parada informativa i recollida de signatures.

La xarxa que dona suport a la petició perquè es convoqui la consulta de la platja de gossos ha recollit, fins al moment, la meitat de les signatures que legalment són necessàries per tirar-la endavant. El grup promotor ha confirmat a Ràdio Calella TV que a través dels establiments que tenen fulls de recollida i les accions que han fet els partits d’Esquerra, Calella en Comú i la CUP –molt vinculada a la iniciativa–, s’han recopilat uns 800 suports. Xavi Nogués, que en forma part, diu que hores d’ara són optimistes amb què aconseguiran el seu propòsit.

Ara mateix estem al voltant de les 800 signatures. Són la meitat de les que es demanen i encara no hem arribat a l’equador del temps que tenim (…) El grup promotor és optimista, la veritat. Comptant el que hem aconseguit amb poc temps perquè no vam començar el primer dia. Van trigar a contestar-nos per validar els punts de recollida.

A Calella hi ha 37 establiments comercials i de restauració on es pot firmar per la consulta. Ara que s’entra en el segon i últim més de campanya de recollida, el grup promotor anuncia que reforçarà la presència al carrer.

Tots els caps de setmana que queden fins el final de la campanya estarem al carrer. Dissabtes al matí, a la Plaça del Mercat; i a la tarda, a la cantonada d’Església amb Sant Josep. Els diumenges serem al Passeig Manuel Puigvert per recollir signatures i donar informació. I com és Sant Jordi, no volíem deixar de celebrar-ho, i regalarem un punt de llibre on posa que has col·laborat a la consulta popular per la platja de gossos.

Regalaran un punt de llibre de Sant Jordi a les persones que durant aquest cap de setmana signin per la consulta de la platja de gossos.

Xavi Nogués ha explicat que en les últimes accions que han fet se’ls ha apropat molta gent felicitant-los per la iniciativa, fins i tot d’altres poblacions. Que és molta la que firma, fins i tot els que no acaben de tenir clar què és el que es demana ara. Des del grup promotor s’aclareix que, ara per ara, és perquè es convoqui la consulta i, per tant, que es pugui tirar endavant aquest exercici de democràcia participativa.

Ens trobem a gent que d’entrada no vol la platja de gossos i quan se’ls explica que ara es dona suport a que es convoqui la consulta per després votar, s’animen. I només diumenge van aconseguir cap a les 100 signatures.

Des del grup promotor s’explica que una de les preguntes que els fa la gent té a veure amb la ubicació que tindria la platja de gossos. El seu posicionament no ha canviat: és una decisió que correspon als tècnics. En aquest assumpte, Xavi Nogués nega que l’opinió majoritària dels calellencs i calellenques sigui que no la voldrien davant de casa. Creu que és “la veu que més se sent” perquè ho repeteixen de forma insistent, des del Govern Municipal, l’alcaldessa Candini (PDeCAT) i el portaveu Josep Torres (PSC).

En relació a la pregunta que es formularia en el cas que la consulta es convoqui, Nogués explica que l’enunciat interpel·la directament sobre una de les qüestions que, hores d’ara, impediria la creació de la platja de gossos.

Se’ns deia que la platja de Calella és urbana i les ordenances no ho permeten. Llavors el grup promotor va decidir fer la consulta per canviar les ordenances perquè es pugui implementar. Aquest és el motiu. És clar que ens hagués agradat una pregunta més directa, però no es podia perquè el Govern de Calella no ens ho va permetre.

La pregunta que el grup promotor ha plantejat, i que així es recull en la informació sobre la iniciativa que tenen al seu portal web, és: “Estaria d’acord en modificar l’Ordenança Municipal de Convivència i Via Pública, en el seu art. 60.6, on prohibeix la circulació i estada d’animals domèstics a les platges, de maig a octubre, i així poder habilitar un espai a la platja per a gossos per tot l’any?”

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *