El metge Joaquim Monfort recomana als esportistes fer-se revisions periòdicament

El metge i esportista Joaquim Monfort recomana a totes les persones que corren de forma habitual, especialment les que fan maratons, que es facin revisions de forma periòdica, com a mínim, un cop l’any.

Són declaracions de Joaquim Monfort al seu pas pel programa La Banqueta.

A tots els que corren, sigui una marató, siguin 10 o siguin 5, fer revisions anuals. La gent ens gastem molts calers en unes bones bambes, en un bon xandall, en una bona roba, una determinada marca, i després segurament gastar-te 30 o 40 euros en una prova d’esforç et sap greu. Pràcticament ens coneixem tots els que correm aquí i hi ha un percentatge molt important que no es fan proves d’esforç, no es fan ecocardiogrames. No es fa. Com a mínim, una revisió mèdica, una anal·lítica, una electro, una prova d’esforç i un ecocardiograma.

Monfort ha realitzat 22 maratons. Enguany participarà a la major de Boston, una cursa que havia intentat anteriorment però que no havia pogut fer per trobar-se malament. Tot i així, considera que córrer maratons no és saludable. Aconsella, això sí, fer exercici, sobretot caminar.

Jo et diré fes exercici, i segurament, el millor exercici que hi ha és caminar, ni córrer. Caminar a un ritme adequat, una horeta diària, però seria ideal, cardiosaludable. Córrer una marató si tu em preguntes si és saludable, no, jo crec que no. Jo ho faig, però no és saludable. Córrer llargues distàncies dóna molts problemes.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a l’esportista i metge Joaquim Monfort.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *