El Museu-Arxiu de Calella inaugura un nou espai

Finestra oberta00000000

El Museu-Arxiu ha posat en marxa un nou espai, anomenat “Finestra oberta al Dipòsit de Reserva”, en el qual es mostraran peces que no formen part de la col·lecció permanent del museu i que canviaran cada tres mesos.

La directora de patrimoni de la cuitat, Carme Torm, ha explicat què es podrà veure en aquest nou espai.

“Aquesta finestra oberta és com un tast de les peces que tenim en el magatzem del museu. És una espècie de “peça del mes” com hi ha al MUTUR però té una característica diferent. Nosaltres la oferirem cada tres mesos, la canviarem, i la singularitat és que és una peça diferent que no trobem en altres col·leccions del museu. Per començar ho hem fet amb una peça realment diferent, espectacular, que és un quimono, una yukata. En aquest cas, és la única peça que tenim japonesa”

La yukata que s’exposa és un quimono masculí d’ús informal que data del segle XIX. Es tracta de l’única peça japonesa del museu i està elaborada d’un dels teixits asiàtics més luxosos, de seda.

“És una peça de finals del segle XIX, una donació al museu. És un quimono d’ús informal. Hi ha diferents tipus de quimonos: hi ha els formals, per usos i actes més formals, i hi ha altres més informals. El que tenim és per actes més informals, per estar per casa o per anar a activitats no tan serioses. Convidem a tots els visitants del museu que es fixin en el vestíbul de la primera planta perquè hi haurà aquesta Finestra oberta a les col·leccions del museu”

Torm ha indicat que és una donació d’una dona que estiueja a Calella i que té un gran valor sentimental.

“És d’una persona que estiueja a Calella des de fa molts anys que és una habitual del museu, una persona que està molt vinculada a nosaltres, que ha fet moltes donacions de peces en el passat, i que aquest estiu ens va donar aquesta peça de família, que pertanyia al seu besavi i que ella l’havia vist sempre que l’avi el portava a casa i li té lògicament molt apreci i va pensar que en el museu es conservaria i el podríem ensenyar a tots els visitants”

La yukata es pot visitar fins al mes de maig al Museu-Arxiu.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *