Dossier d’activitats per prevenir la violència masclista entre els joves

violència

El Servei de Joventut del Consell Comarcal ha presentat un dossier adreçat a mestres i tècnics per treballar en la prevenció de la violència masclista entre els joves. Segons dades del Departament d’Interior, el 49% de les víctimes de delictes contra la llibertat sexual comesos durant el primer semestre de l’any tenen menys de 20 anys. L’ens supramunicipal afronta aquesta problemàtica promovent el treball en base a la igualtat entre gèneres.

Les activitats que es plantegen treballar amb els nens i joves incideixen sobre temes que van des del treball igualitari a la llar, el sexpreading, el mite de l’amor romàntic o el respecte a la diversitat de gènere. Els continguts s’adeqüen a l’edat, tal i com ha remarcat la consellera comarcal d’Educació i Joventut del Consell Comarcal del Maresme, Sonia Moraleda.

“Es treballa la corresponsabilitat a les llars amb els nens més petits, fins a primer d’ESO, i a mesura que pugem d’edat el ciberassetjament o el mite de l’amor romàntic o l’assetjament en espais nocturns. Adeqüem a l’edat als temes que es tracten i sobre els quals volem incidir perquè no es normalitzin segons quines conductes”, ha dit la consellera comarcal.

El dossier d’activitats està pensat com una eina eminentment pràctica amb l’objectiu d’evitar la normalització de determinades conductes entre els joves.

El Consell Comarcal del Maresme el remetrà a tots els municipis del territori. Amb tot, està publicat al seu web per facilitar-ne l’accés de tota la població. “Intentarem fer-lo arribar als municipis perquè en facin incidència. Des de la Direcció General de Joventut també l’han reconegut com una bona pràctica i l’han publicat al seu web per posar-lo a disposició de tot el país”, ha exposat.

En l’elaboració del dossier d’activitats hi han participat 15 professionals de Joventut, Igualtat, Serveis Socials i Ensenyament de la comarca, amb el suport de la Direcció General de Joventut.

El podeu consultar en el següent enllaç: http://www.ccmaresme.cat/ARXIUS/2017/Joventut/prevencioviolenciesmaresme.pdf

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat