El Museu del Turisme, més feminista que mai

“Dones: ficcions i realitats” és una mostra que gira entorn de les experiències que ha viscut la dona des de la postguerra fins avui.

Demà a les 19.00h Marta Selva i Anna Solà, comissaries de l’exposició del Museu d’Història de Catalunya, i Montserrat Candini, alcaldessa de Calella, inauguraran l’exposició “Dones: ficcions i realitats”, una mostra que reflecteix l’evolució de la dona en la història. Ens ho explica M. Lluïsa Fernàndez, directora del Museu-Arxiu Municipal Josep Maria Codina i Bagué.

La mostra tracta sobre el passat, present i futur de les dones, amb el títol “Dones: ficcions i realitats”. L’objectiu és reflectir aquesta dualitat: la part que s’ha creat amb els marcs conceptuals i estereotips a partir de la cultura difosa pels mitjans de comunicació en una societat de caràcter patriarcal; i de l’altre, com les dones han viscut aquesta situació de manera conflictiva, disconforme i incòmode.

L’exposició es distribueix en tres relats connectats entre si. Un parla del treball, la invisibilitat de les dones en aquest sector i els estereotips creats al voltant de les activitats laborals; l’altre espai destaca la participació social i política de les dones, les mobilitzacions i l’emergència del feminisme a Catalunya; i també, posa en relleu les narratives audiovisuals relacionades amb una pretesa regularització dels models i comportaments femenins pel que fa al cos, la sexualitat i l’amor. D’altra banda, hi haurà una bústia on poder dipositar l’experiència d’aquesta visita a la mostra.

A banda de l’exposició hem posat unes bústies. On de manera anònima o no, podran escriure a un paper la seva experiència visitant l’exposició i dipositar-la a la bústia. Tenim previst que aquestes reflexions o comentaris s’utilitzin a l’acte del 8-M de l’any que ve.

La mostra que es podrà veure fins al 22 de desembre està produïda pel Museu d’Història de Catalunya. El MUTUR -en horari d’estiu- està obert de dimarts a dissabte de 17 a 21h i, diumenges i festius d’11 a 18h.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *