Care Santos visita Calella per trobar-se amb els seus lectors i presentar “Mitja vida”

care_santos_mitjavida_biblioteca

La flamant guanyadora del Premi Nadal 2017 ha visitat recentment la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça de Calella per mantenir una trobada amb els participants del programa Tertúlies en català. És una iniciativa que organitzen l’Oficina del Català (CNL) l’equipament cultural i en el marc del qual s’han endinsat en una de les seves darreres novel·les: “Mentides”.

L’escriptora mataronina Care Santos va assegurar a Ràdio Calella TV que l’il·lusiona participar en aquests espais de contacte amb els seus seguidors, amb qui comparteix la passió per les lletres. “Sempre és un autèntic privilegi, i fer-ho a Calella encara més perquè és com estar a casa. M’agrada parlar amb ells, sempre de coses que ens apassionen: la lectura, els personatges, què busquem en els llibres i com ens canvien…”, va dir.

La història de Mentides, novel·la de narrativa juvenil publicada el 2015, és la que han descobert i treballat els participants de les Tertúlies en català que organitza la biblioteca calellenca i l’Oficina del Català de Calella, del Consorci per a la Normalització Lingüística. Però la visita de Santos a la nostra ciutat també va servir-li per presentar la seva darrera obra, premiada amb el Nadal 2017 i que apunta a ser un dels llibres més venuts d’aquest Sant Jordi. Amb Mitja vida, editat en català per Columna, l’escriptora s’endinsa en el trajecte vital de cinc dones des de la dictadura fins a la transició.

“La protagonitzen cinc amigues que es reuneixen per sopar després de 31 anys de no veure’s. Amigues no sé si gaire, però a partir d’aquest sopar segur que ho seran perquè hi passaran moltes coses que tenen a veure amb el passat i amb el futur, i que les canviaran”, va explicar Santos.

Les cinc es reuneixen i recorden l’època que van compartir en un internat de monges. Mitja vida també està publicada en castellà, per Destino. És la darrera novel·la de l’autora mataronina, que ja l’any 2014 va rebre el Premi Ramon Llull de literatura per Desig de xocolata.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat