El pare provincial d’Escola Pia Catalunya no veu amb bons ulls la casella del castellà

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

El pare provincial d’Escola Pia Catalunya, Eduard Pini, considera un error que el govern espanyol tiri endavant la proposta d’incloure una casella d’opció lingüística per triar la llengua vehicular dels alumnes a les escoles. Pini ha acompanyat al Bisbe de Girona avui en la seva visita a l’Escola Pia de Calella.

“Certament no ens faria gràcia aquesta opció, simplement perquè jo m‘imagino un alumne que s’escolaritzés en una escola en llengua castellana i no aprengués força la llengua catalana, me l’imagino després quan tingui 18-20 anys i busqui lloc de treball, a qui triarà una persona a Catalunya si no coneix la llengua catalana? En aquests moments tenim molt clar que la llengua catalana i la llengua castellana s’aprenen i no es una valoració subjectiva, sinó que objectivament tenim elements de control que fan veure que el català i el castellà s’aprenen correctament, per tant, ens estranya aquesta resposta que han donat de posar una casella que penso que no és massa ben vista des de les escoles catalanes”

El model educatiu català és un tema recurrent dels últims dies als mitjans de comunicació. El Tribunal Constitucional ha declarat inconstitucional avui l’ajuda de 6.000 euros prevista a la LOMCE (Llei orgànica per la millora de la qualitat educativa) per la qual les famílies podien obtenir un ajut de 6.000 euros per curs per escolaritzar als seus fills a escoles que tinguin el castellà com a llengua vehicular.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat