El Parlament Europeu agraeix a Calella la seva implicació amb la crisi dels refugiats

576_1302161091europarlament

L’Alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va llegir al despatx oficial del Ple Municipal una carta escrita per la presidenta de la Sub-Comissió dels Drets Humans del Parlament Europeu, Elena Valenciano, dirigida a tots els regidors del Consistori que van votar a favor a una moció sobre els refugiats.

La moció va entrar d’urgència al ple del dia 4 d’abril i que va rebre el suport de CDC, ERC, PSC, CUP i ICV, i l’abstenció del PP. De la seva aprovació se’n va donar coneixement al Parlament Europeu i ara s’ha rebut una carta de resposta i agraïment. La llegeix Montserrat Candini: “Voldria agrair-li la seva carta del 21 d’abril per la qual em transmet la moció sobre els refugiats aprovada per l’Ajuntament de Calella el passat 4 d’abril. Permetim expressar-li la gran coincidència existent entre els punts recollits en dita moció i la posició que el Parlament Europeu, i en particular la Sub-Comissió dels Drets Humans que tinc l’honor de presidir, està mantenint en relació a la crisi dels refugiats. Aprofito l’ocasió per fer-li arribar el meu reconeixement per la tasca vital que des de l’àmbit local s’està desenvolupant per intentar oferir una resposta digna a aquesta greu emergència humanitària“.

La moció va acordar realitzar les accions necessàries i posar els mitjans adequats i suficients per reubicar als refugiats sol·licitants d’asil. Als acords s’hi explicitava la reserva de dos pisos de la Fundació Hàbitat Solidari i 1.000 euros del Pressupost Municipal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *