El PDeCAT ratifica l’acord de govern amb el PSC després que els seus regidors hagin condemnat el 155

Continua vigent, i sense fissures, el pacte de Govern a l’Ajuntament de Calella entre el PDeCAT i el PSC. Ho confirmava ahir l’alcaldessa Montserrat Candini en un ple marcat per la situació política al país, i després que s’hagin succeït les peticions de trencament de l’acord per part dels partits independentistes de l’oposició i del moviment a redós del suport del PSOE al Govern espanyol del PP per donar llum verd a l’aplicació del 155.

Candini va assenyalar que al PDeCAT li val la condemna dels socialistes calellencs, feta explícita ahir al ple, sobre la violència policial de l’1 d’octubre, sobre el desmantellament de les institucions catalanes i l’empresonament dels líders de les entitats independentistes, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. L’alcaldessa va assenyalar que eren les tres condicions que van posar per garantir la continuïtat del pacte per aquest mandat municipal.

“Eren tres elements bàsics: condemna de la violència de l’1 d’octubre, el PSC ho va condemnar; condemna de l’aplicació del 155, ho han fet, i també en relació als empresonats”, va enumerar l’alcaldessa.

Candini va avalar la continuïtat del pacte de Govern Municipal després de les peticions tant d’ERC com de la CUP perquè es deixés sense efecte. També ahir es van sentir en sessió plenària. Fins i tot el regidor Jan Catà va demanar coherència als socialistes, convidant-los a trencar el carnet de militància.

“Fent cas a les direccions dels vots que heu fet en les diferents mocions, seria coherent que trenquéssiu el carnet del PSC ara i aquí. Perquè no concorden amb les direccions del vostre partit, ni la filial catalana ni tampoc amb el PSOE (…) Celebro les votacions que heu fet avui, és una acció valenta i ho reconeixem, però continueu sota unes sigles que us desplacen completament”, va retreure Catà.

I davant d’això, defensa aferrissada del PSC de la seva coherència política malgrat els intents de la CUP, va criticar Josep Torres, de menysprear la voluntat de consens i de diàleg que ofereixen els socialistes en una situació convulsa a nivell nacional. El regidor portaveu socialista i segon tinent d’Alcaldia, Josep Torres, va recordar a la CUP l’oferta que van rebre d’ells per formar govern a Calella.

“Aquest PSC que dibuixa, tan dolent, és el mateix amb que el que vostè i d’altres van voler formar un front d’esquerres contra la senyora Candini, i en aquells moments vam triar, i no ens vam equivocar”, va etzibar-li Torres.

Recordem que ERC també s’ha ofert al PdeCAT per garantir l’estabilitat a l’Ajuntament de Calella en cas de trencament amb el PSC, que els republicans també han demanat en els últims dies, i sense condicions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *