Candini permet i demana ara un acord per votar de forma separada els acords de les mocions

votacio-ple

L’alcaldessa ha proposat convocar la Junta de Portaveus per establir el procediment de votacions de les mocions que es presenten al Ple Municipal. Aquest és l’òrgan en el qual hi estan representats tots els partits polítics i en el qual planteja es decideixi permetre, de forma explícita, la possibilitat de votar una per una cadascuna de les propostes d’acord que hi ha en les iniciatives polítiques que es porten a debat.

Aquesta va ser la fórmula amb què es van votar les mocions de posicionament sobre l’aplicació del 155 i per demanar la llibertat dels presidents de l’ANC i ÒC -aquestes dues presentades pel PDeCAT, ERC i la CUP-; i també la contra-moció d’ICV sobre la intervenció de les institucions catalanes. No es va fer de forma separada en el cas de la proposta d’acord per donar suport a l’educació pública catalana, elevada al Ple Municipal per tots els partits assistents a la sessió ordinària.

Això va aixecar les crítiques de la portaveu republicana, Cristina Gómez, que va retreure a l’alcaldessa que hagués decidit aplicar ahir aquest procediment de votació de forma arbitrària i per “conveniències d’uns quants”. L’alcaldessa li va respondre que s’havia notificat prèviament als partits i els emplaçava a prendre un acord per a futures sessions.

Escolteu a continuació el fragment de la interpel·lació de Cristina Gómez i la resposta de l’alcaldessa de Calella.

Candini va posar sobre la taula que la fórmula de votació separada s’aplica en moltes institucions i en òrgans de representació. La líder d’ERC va puntualitzar, però, que si és així és perquè hi ha una regulació prèvia que ho permet.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat