Els sanitaris de la Corporació reprenen demà les protestes

Aturades de 10 minuts, dos cops per setmana, per denunciar les condicions de treball als hospitals i centres d’atenció primària de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Començaran demà dimarts, a les 11h del matí, amb concentracions que també es faran a les portes del Sant Jaume i del CAP. La protesta aquí a l’àmbit territorial es produeix setmanes després que el conjunt del personal sanitari català anés a la vaga per forçar l’acord que finalment ha arribat amb el Departament de Salut.

“Per la situació de sobrecàrrega de treball, la manca de personal, la denegació d’APS i la deficiència d’estructures i materials”. Són els arguments que exposen els professionals sanitaris de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva a convocar les aturades que començaran aquesta setmana, i es faran tots els dimarts a les 11h i els dijous a les 18h. Es faran al Sant Jaume i al CAP de Calella, i a la resta de centres de l’organisme sanitari.

La protesta neix del sindicat Associació de Professionals d’Infermeria de Catalunya (APIC) i s’hi han afegit la resta de col·lectius professionals representats al comitè d’empresa, que és qui les ha convocat.

A finals de gener, el personal sanitari català va secundar diverses jornades de vaga, convocades pel sindicat Metges de Catalunya, per reclamar millores en el servei públic i també laborals. Un acord amb el Departament de Salut, que incloïa la creació d’una taula de diàleg bilateral per consensuar el desplegament de les mesures, va permetre posar fi a les mobilitzacions àmpliament seguides pels professionals.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.