Metges de Catalunya desconvoca la vaga de tres dies d’aquesta setmana

Foto d’arxiu

Mesures urgents per millorar les condicions laborals dels metges i l’accessibilitat dels usuaris al sistema de salut, a més de la creació d’una taula de diàleg bilateral. Són alguns dels punts de l’acord “in extremis” entre el sindicat Metges de Catalunya i el Departament de Salut que ha permès desconvocar els tres dies de vaga que havien de començar aquest dimecres, seguint les mobilitzacions de la setmana passada, àmpliament seguides per part dels facultatius i altres col·lectius sanitaris.

El secretari general del sindicat Metges de Catalunya, Xavier Lleonart, explicava que “les mesures generen prou confiança” per desconvocar la mobilització.

Fins a data d’avui, Salut podia desplegar aquestes mesures de manera individual i aïllada però en aquest mometns el compromís és parlar-ho amb els facultatius i facultatives i podem incidir d’una manera més importants.

De la seva banda, el conseller de Salut, Manel Balcells, assegurava que acceleraran el pla de mesures previst sobre aspectes com l’agenda dels professionals i el temps de visita o assumptes estríctament laborals.

Avui es desconvoca una vaga però comença una feinada de consens que va en la línia de proposar grans acords per sortir de l’atzucat que ens hem trobat.

El departament i el sindicat majoritari entre els metges van arribar a un pacte després de sis reunions de negociació i després de la vaga de la setmana passada, que va tenir una alta participació. A Calella, i segons dades de Metges de Catalunya, va ser del 75% de mitjana tant a l’hospital Sant Jaume com al CAP. El Departament de Salut va rebaixar-la al 27%.

El principal escull de les negociacions ha estat l’augment de sou. Finalment, les millores retributives s’abordaran a les taules de negociació de convenis, com volia el departament des d’un principi.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *