El Ple Municipal insta a Adif a netejar les vies del tren

El Ple de l’Ajuntament de Calella ha aprovat amb 16 vots a favor i una abstenció demanar a Adif que faci un bon manteniment de les vies del tren, que es troben actualment plenes de brutícia i males herbes. La moció presentada per Estimem Calella subratlla l’impacte negatiu de l’estació en la destinació turística local. També reclama a l’ens ferroviari que es resolguin els dèficits de seguretat de l’estació que permeten que molta gent se salti les tanques perimetrals per accedir-hi. La proposta va rebre el suport de totes les forces polítiques de l’arc plenari, a excepció de Calella en Comú Podem que va decidir abstenir-se per com s’havia enfocat el text.

Front unitari del Ple de l’Ajuntament Calella per exigir a Adif que netegi les vies del tren i millori la seguretat a l’entorn de l’estació de Rodalies. A través de la moció presentada per Estimem Calella, els 17 regidors del consistori van posar de manifest les condicions d’insalubritat i inseguretat en què es troba tot aquest entorn.

Des de la CUP, Albert Comas, en la seva intervenció subratllava el pèssim servei que presta Adif en tots els sentits. Exposava que votaven a favor per endreçar aquest punt neuràlgic de la ciutat.

Tenim el parer que el servei que fa Adif és pèssim no només a manteniment sinó també amb infraestructures. Votarem a favor perquè creiem que és un punt neuràlgic de la ciutat que s’ha d’endreçar.

En la mateixa línia va expressar-se la regidora del PP, Celine Coronil. 

Al cap i a la fi és l’obligació d’Adif mantenir les vies i l’estació neta i endreçada. No crec que sigui competència de l’Ajuntament haver de crear una comissió per fer el seguiment.

I des de les files republicanes, el regidor Joan Ferrer, va recordar que Adif és qui té la competència i l’obligació de fer periòdicament aquestes tasques de manteniment i neteja.

Realment és un espai molt important on passa molta gent cada dia. També és cert que t’acostumes aquesta brutícia i és una cosa que no és de rebut. Val la pena recordar a qui té la
responsabilitat que de tant en tant cal fer aquestes actuacions de manteniment i de neteja.

Des del Govern també es va votar a favor. La líder dels socialistes, Cindy Rando, va fer incís en la necessitat de preservar la imatge de Calella, mentre que des de Junts, Josep Grima, reclamava unes infraestructures que s’adeqüin a la ciutat.

Entenem que és molt rellevant preservar la imatge de la ciutat, així com la seguretat a l’estació i les vies del tren. Adif ha de fer-se responsable de la seva competència de neteja de vies i seguretat.

Votarem a favor perquè, per una banda, mereixem unes infraestructures que s’adequin a la ciutat on vivim. Hem de requerir que és compleixi i es faci. Per l’altra banda també votem a favor per la voluntat d’aprovar la moció àmpliament.

Calella en Comú Podem va ser l’única abstenció. Sebastian Tejada al·legava que la reputació turística de la destinació local no ha de ser l’única motivació per exigir a Adif el manteniment de l’estació, sinó que, ho haurien de ser els ciutadans de Calella i la seguretat sanitària.

L’espai públic ha d’estar net. I ha d’estar net perquè és una qüestió de seguretat sanitària i higiene. La conseqüència d’això pot ser que tingui bona repercussió en la destinació turística, però no ha de ser el “late motiv”. La neteja ha d’estar al servei de la ciutadania.

Des d’Estimem Calella, promotors del text, van rebatre a les consideracions del regidor Tejada. Enric Gómez va recalcar que no només han enfocat la moció al sector turístic que també ho han fet per la ciutadania. A tot això, però, va dir que era import no oblidar que el turisme és el principal motor econòmic de la ciutat.

No només parlem del sector turístic i la imatge negativa que projecte tenir les vies del tren brutes, que és un eix que separa el nostre nucli urbà. No és tema només turístic, és tema propi també dels ciutadans que cada dia passem per allà. Ho enfoquem en el sector turístic perquè no deixa de ser la pota on se sustenta l’economia del municipi.

L’alcalde també va aprofitar aquest punt en l’ordre del dia per aclarir que la intenció d’Adif és suprimir els passos a nivell i que només es puguin creuar les vies a través de passos subterranis.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.