Ponsdomènech: “La participació serà un dels reptes del nou govern comarcal”

ERC ha situat Xavier Ponsdomènech, cap de l’oposició a l’Ajuntament de Calella, dins del govern del Consell Comarcal del Maresme, en qui s’han delegat les competències en matèria de Transparència, Bon govern i Planificació estratègica. Aquesta setmana s’ha donat a conèixer el cartipàs del govern comarcal que neix del pacte entre Junts i Esquerra, amb una presidència que els dos partits es repartiran per igual durant el mandat 2023-207. Ara, durant els dos primers anys, en mans de l’alcalde de Palafolls, el republicà Francesc Alemany, qui ha expressat la voluntat que l’alternança no es noti i que hi hagi una contrinuïtat estratègica en l’acció guvernamental. Unes paraules que subscriu Ponsdomènech, qui ha parlat a Ràdio Calella TV de les seves noves responsabilitats comarcals.

Garantir la transparència i l’accés a la informació per part dels ajuntaments i la ciutadania maresmenca, en general; la implantació d’un pla antifrau en les contractacions que faci el CCM – en la línia del que s’acaba d’aprovar a l’Ajuntament de Calella complint els requisits de la Unió Europea –; o la consolidació de l’administració electrònica. Aquests són alguns dels objectius del conseller delegat Xavier Ponsdomènech, que també ha parlat del repte de reforçar la participació en els projectes comuns del territori que s’impulsin des de l’organisme supramunicipal.

La participació és una àrea nova dins el Consell Comarcal del Maresme, i serà un repte que els ajuntaments s’impliquin en tots els projectes del nou mandat.

Com a conseller delegat de Planificació estratègica, Ponsdomènech explica que també haurà de coordinar l’acció de les diferents àrees en què s’ha estructurat el nou govern de juntaires i republicans. I alhora, fer un seguiment dels projectes que han obtingut finançament de la Unió Europea, a través dels fons NEXT GENERATIOn de recuperació postcovid. Posa d’exemple, la via ciclable que connectarà tot el territori i ha de ser exemple de mobilitat sostenible.

Tenim un fons NEXT GENERATION per a l’Euro Velo, la via de cicloturisme que s’ha de desplegar en els propers 3 anys, de forma coordinada amb la pacificació de la N-II.

Els dos projectes van de la mà i estan més avançats a la banda sud i centre de la comarca, però no a l’Alt Maresme, on hi ha una orografia singular – més complexa – que dificulta la creació de carrils ciclables en trams estrets que convisquin amb el trànsit rodat. Seria el cas de la connexió entre Sant Pol de Mar i Calella, i tot el que seria el terme municipal.

Ponsdomènech és l’únic calellenc que ha entrat al Govern del Consell Comarcal del Maresme, si bé hi ha altres dos representants locals en el plenari: el juntaire Josep Grima i Sebastián Tejada, dels comuns.

Forma part d’un executiu de coalició que té el compromís de treballar unit i amb una direcció clara.

Al Maresme s’ha aconseguit l’acord i hi ha molt bona entesa entre els partits. Crec que serem garants de la voluntat expressada pel president Alemany que hi haurà un únic govern.

El republicà Francesc Alemany, alcalde de Palafolls, cedirà la presidència del CCM a Rafael Navarro, l’alcalde de Junts a Premià de Mar, a la segona meitat del mandat 2023-2027. Ara és el vicepresident primer de l’organisme supramunicipal. Marta Paset, Noemí Llorens i Marc Bosch, ostenten les altres tres, per aquest mateix ordre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *