L’Ajuntament assumeix el projecte del Team Calella en el procés participatiu

particip3

Tot i que el Team Calella s’ha desentès de la proposta que presentava al procés de pressupostos participatius, serà l’Ajuntament de Calella qui assumeixi el projecte perquè pugui seguir-se votant. Així ho ha dit el regidor de Participació Ciutadana, Marc Buch, en declaracions al diari El Punt-Avui.

Continua en marxa el procés de votacions del pressupost participatiu en l’àmbit d’esports. Ara és l’Ajuntament de Calella qui assumeix la proposta del Team Calella després que el club retirés el seu projecte d’adequació de l’antic escorxador com a espai d’ús polivalent. Així ho va comunicar dissabte a través de les xarxes socials, coincidint amb la jornada de celebració de la Festa de la Participació Ciutadana organitzada des de l’Ajuntament de Calella. En l’escrit, l’entitat denuncia haver rebut “pressions, atacs i calúmnies” i trobar-se enmig d’un enfrontament amb les entitats que opten a la partida de 80.000 euros destinada al procés i, concretament, a realitzar inversions de millora en instal·lacions esportives municipals.

 

ERC proposa replantejar el sistema de participació

ERC de Calella proposa deixar sense efecte el procés que hi ha en marxa davant del malestar que s’ha originat entre les entitats participants. Els republicans, i així ho recullen en un comunicat fet públic aquestes darreres hores, consideren que el més oportú seria traslladar la reserva pressupostària d’enguany a l’exercici vinent, amb una complementària que permeti executar tots els projectes candidats.

Una mesura amb caràcter immediat que, segons la líder d’ERC, Cristina Gómez, hauria d’anar en paral·lel a fer una reflexió conjunta i avaluar prèviament sobre quines bases i quins objectius cal implantar el procés . Diu Gómez que ja el passat mes de desembre el seu grup va mostrar-se contrari al sistema proposat en aquell moment pel Govern Municipal de CiU, que llavors tenia un acord pressupostari amb el PSC. “Ja dèiem que, per a nosaltres, el més important és el com més enllà de la quantitat que s’hi destina”, ha afirmat Gómez, qui també s’ha referit al malestar existent entre les entitats. “Hauríem d’evitar que hi hagi competició directa entre entitats i que es creï una disfunció del que hauria de ser la participació ciutadana, més quan al final la discussió és per qüestions que tenen a veure amb el manteniment de les instal·lacions i amb quantitats no gaire importants”, ha afegit la líder republicana.

 

ERC s’ofereix al Govern Municipal de l’Ajuntament de Calella a col·laborar per avançar en les polítiques de transparència i participació real.

 

La CUP demana al Govern que reuneixi a les parts

El regidor de la CUP a l’Ajuntament de Calella, Jan Catà, ha qualificat de “competència ferotge” l’ambient que s’ha creat entre les entitats que han presentat projecte als pressupostos participatius; i reclama al Govern Municipal que hi doni resposta. Creu que s’és a temps de reconduir la situació. “El Govern hauria de convocar una reunió per posar sobre la taula el replantejament de tot plegat (…) Aquest hauria de ser un procés de construcció i de debat col·lectiu, d’il·lusió, però ha degenerat en una competició ferotge entre entitats, clubs, places, la qual cosa queda lluny del que s’esperava”, ha manifestat Catà.

 

La CUP retreu que l’executiu de Montserrat Candini tirés endavant el procés de pressupostos participatius en l’àmbit d’esports sense permetre als grups de l’oposició fer-hi aportacions i treballar conjuntament en les bases que regeixen el procés. A tot això, la CUP ha demanat reunir-se directament amb l’alcaldessa i amb el regidor de Participació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat