El PROCICAT activa l’alerta per ventades al Maresme

El Servei Meteorològic de Catalunya espera ratxes de vent superiors als 70 km/h a l’àrea metropolitana de Barcelona entre avui i demà, també a comarques on no és habitual, i per això ha activat en fase d’alerta el Pla Alfa. Al Maresme, el nivell 1 d’alerta per risc moderat, però al Barcelonès, Vallès Occidental, Moianès, el Bages, el Baix Llobregat, l’Alt i el Baix Penedès, i l’Anoia s’ha elevat al nivell 2 per risc alt o molt alt.

Molta precaució en els desplaçaments en vehicles privats si són en direcció a aquestes zones on el risc de ventades fortes és més superior. En aquest cas, Protecció Civil recomana consultar la predicció del temps i l’estat de les carreteres, tenir molta precaució perquè poden aparèixer obstacles a la via i alentir la marxa i subjectar el volant amb fermesa per mantenir la trajectòria.

També destaca que cal retirar o assegurar els objectes de balcons, terrasses o terrats, i prevenir l’accés a zones arbrades perquè poden caure branques.

CONSELLS VENT 20230116

L’alerta per ventades coincideix amb la prealerta del Pla Neucat per l’episodi de nevades que podrien baixar fins als 600 metres d’altura al Pirineu.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.