El Banc de Sang i Teixits engega la campanya “Sigues més feliç que unes Pasqües”

En motiu del Dia Mundial de la Felicitat, que es celebra avui dia 20 de març, el Banc de Sang i Teixits ha decidit iniciar la campanya “Sigues més feliç que unes Pasqües”. L’objectiu és aconseguir reserves, ja que per Setmana Santa el nombre de donants baixa un 20% però augmenta el risc de patir accidents de trànsit a causa del gran nombre de desplaçaments.

La promotora del Banc de Sang al Maresme, Sílvia Delgado, ha destacat la importància de campanyes per aconseguir donants especialment en èpoques festives.

En general, en tots els períodes de vacances, ens trobem que els donants se’n van de vacances, com és normal, i no els podem localitzar moltes vegades, costa mantenir els estocs. Sobretot a l’estiu que és un període més llarg, també a Setmana Santa i al Nadal, tenim de manera estadística que cada any tenim una davallada en les donacions de sang. Per això, intentem fer campanyes especials durant els períodes vacacionals a poblacions més turístiques o on pugui augmentar la població en aquests períodes vacacionals i també els dies previs abans de que se’n vagi la gent de vacances, fer iniciatives com aquesta.

image005 (1)

Campanya “Sigues més feliç que unes Pasqües”

A Calella s’instal·larà una unitat mòbil al Rierany dels Frares. Serà el dia 27 de març, de 17:00 h a 21:00 h, i el dia 1 d’abril de 10:00 h a 14:00 h. Delgado ha assegurat que poblacions turístiques com Calella són estratègiques per campanyes d’aquest tipus.

A Calella la seva població puja a l’època d’estiu, és una població costanera que rep molta gent de fora i gent que té segona residència. És una població per nosaltres estratègica per posar campanyes en èpoques de vacances, no només a Setmana Santa, per tant, convidar a tothom que tant el dia 27 a la tarda com el dia 1 d’abril al matí s’apropi a la unitat mòbil i faci aquest petit esforç, que només comporten 20 minuts del seu temps i amb el qual pot salvar vides.

Les enquestes que fa el Banc de Sang als donants demostren que la donació de sang els produeix una gran satisfacció, amb una nota mitjana de 9,3 sobre 10. Per això, pel Banc de Sang i Teixits, consideren el 20 de març, Dia Mundial de la Felicitat, també Dia del donant.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a la promotora del Banc de Sang al Maresme, Sílvia Delgado.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *