El projecte de digitalització de les emissions de Calella Televisió ja es comença a mostrar

El projecte de digitalització de les emissions de Calella Televisió del període comprès entre el 1982 i el 2008, ja s’ha començat a mostrar. L’equip que ho ha fet possible, en Jordi Pérez, treballador de l’Arxiu, i en Josep Martí, col·laborador, han anat a diverses residències de Calella i a l’Esplai de la Caixa de la gent gran, a passar imatges seleccionades expressament per l’ocasió. Un projecte que es farà extensiu a altres espais de Calella.

Han estat moltes les hores de visualització d’imatges del fons documental de Calella Televisió, moltes d’elles es trobaven en cintes de vídeo molt antigues, per poder passar-les totes a un format digital. Aquest és el projecte que han dut a terme en Jordi Pérez i en Josep Martí i que ja han assolit.

El següent pas, tal com confirma el treballador de l’arxiu municipal, és penjar-ho a internet, perquè tothom tingui accés. Mentrestant, però, com és una feina lenta i costosa, han decidit visitar les residències i centres de dia per passar les imatges als més grans.

A partir del projecte de digitalització la idea és penjar-ho a internet. Com que això va molt lent perquè necessitem el programa informàtic i és molt lent i costós, vam pensar a fer un projecte d’acostar tot el que s’ha digitalitzat a les residències de Calella, centres de dia i espais de gent gran, perquè poguessin visualitzar les imatges i comentar-les i fer unes sessions participatives amb la gent gran i ja ho hem començat a fer.

Pràcticament, totes les residències del municipi han rebut la visita d’en Jordi i en Josep. La gent gran ha estat testimoni de moltes de les imatges que es mostren en aquests vídeos, així explica Josep Martí, el procediment de la tria d’imatges.

Una de les sessions que vam fer va resultar que un dels assistents sortia a un dels vídeos i estan molt contents i molt agraïts. De les sessions que anem i la gent que veiem que hi ha intentem aportar alguna cosa d’aquella gent. És el cas de qui t’he dit. Després vam anar amb un que sortien els seus fills, però tot això no ho saben fins que hi anem. Anem recollint la informació que ens donen per portar imatges de la gent que hi ha allà, dels residents.

Però això no és l’únic que tenen entre mans. Tant en Jordi com en Josep, des de fa anys, van començar amb el projecte «Fotos amb història», que ajuda a documentar totes les fotografies de l’arxiu a les quals les falten la descripció o els noms dels protagonistes.

Aquest és un altre projecte que van començar fa uns anys, també amb gent gran. Ho fem a la sala de plens de l’Ajuntament. Ens reunim amb un grup de gent gran i visualitzem fotos, que tenim a l’arxiu i que falta la descripció o els noms de les persones que surten, i ens ajuden a descriure i ho posem en comú. A nosaltres ens va molt bé per documentar totes aquestes fotografies. Per culpa de la pandèmia ho vam haver de parar, i ara al gener ho tornem a endegar.

Tornant de reis, en Josep i en Jordi visitaran la residència Fàtima per passar les imatges digitalitzades. Han volgut agrair la col·laboració de tots els col·lectius de residències i centres de dies per la bona acceptació i haver facilitat la seva feina.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *