El PSC presenta les prioritats del pressupost del 2022

El pressupost de l’Ajuntament de Calella per al 2022 s’eleva als 22,68 milions d’euros, amb un programa d’inversions que arriba al milió 885 mil euros. El portaveu del Govern i líder del PSC, Josep Torres, ha reivindicat el caràcter social dels comptes gràcies a l’empremta del seu partit. En una entrevista a La Ciutat, Torres ha comentat les principals actuacions que es duran a terme aquest 2022 amb uns números ajustats i que s’han hagut d’adaptar a la nova conjuntura econòmica. Això, segons ha dit, expliquen l’increment del capítol de personal, que creix en un 2,7% respecte l’any passat.

Josep Torres ha assegurat que no hi ha cap reserva pressupostària per implementar la valoració de llocs de treball com a tal, que és el que han reclamat tots els partits de l’oposició. El portaveu del Govern ha comentat que l’increment del capítol 1 es deu als ajustos de l’IPC. Amb tot, ha exposat que se segueix parlant amb els sindicats de treballadors per buscar les fórmules que facin possible l’actualització retributiva del personal municipal, apuntant que una via podrien ser les anomenades “aplicacions singulars”.

No hi ha cap reserva perquè legalment no la podem fer. El discurs continua sent el mateix perquè la llei no ha canviat. Això no vol dir que s’estigui negociant per veure com es podria fer. El camí poden ser les aplicacions singulars, ens asseiem i en parlem. El Govern no s’ha negat mai a parlar per buscar altres estratègies.

La via pública s’emporta el gruix de les inversions previstes per al 2022. Torres en destaca la continuació de la reforma integral del carrer Sant Pere, incloent la recollida de les aigües pluvials, i la segona fase del cobriment de la Riera Capaspre.

Un és el carrer Sant Pere, que s’acabarà de renovar fins avall, especialment la recollida d’aigües. És una prioritat del Govern. I l’altre, el cobriment de la Riera, on hi hem hagut de posar 300.000 euros més. Són unes actuacions que pensem que canviaran el perfil d’aquestes dues zones.

Torres ha confirmat que el projecte de cobriment de la Riera Capaspre entre els carrers Sant Jaume i Ramon i Cajal s’ha encarit en 300.000 euros respecte el previst en la primera licitació, que va quedar deserta. Com que s’ha hagut de reactivar el procés, Torres no contempla que es pugui executar durant el 2022.

Amb el tercer projecte pressupostari del mandat municipal, i en relació als compromisos del pacte de Govern amb el PDeCAT-Junts per Calella, el portaveu ha reconegut que s’ha renunciat a obtenir la titularitat del Teatre Orfeó Calellenc i al projecte d’integració urbanística de la Plaça Catalunya, que va ser una de les propostes dels socialistes en campanya.

És un projecte que pensàvem que podria millorar la plaça, però tampoc hi ha massa interès i per això hem pensat que era millor deixar-ho així. Ningú ens ha vingut a reclamar allò que es va prometre, i hem pensat que tampoc era una prioritat-prioritat i que es podia posar en reserva.

El portaveu del Govern i líder socialista a l’Ajuntament de Calella també s’ha referit a diverses qüestions d’actualitat. Una d’elles, el futur dels pisos de Sant Quirze en relació a les ruïnes romanes del Roser. Ahir, el president d’Amics del Patrimoni també advocava per reallotjar els inquilins als pisos socials projectats sobre l’Aldi. Torres ha advertit de les consideracions legals i administratives que s’han de tenir en compte a l’hora de plantejar aquesta opció.

Com ajuntament no podem regalar pisos, dit malament perquè s’entengui. A una persona que té un pis a Sant Quirze no se li pot dir que se li dona un pis allà dalt. Segurament hauríem d’anar cap a l’expropiació i ningú diu que s’ha de fer per taxació, tant del pis que es deixa com del que s’entra, i abonar la diferència. A una persona de 30 anys que pot demanar una hipoteca, encara; però una de 60 anys?

El portaveu també ha entonat el mea culpa en el retard de la convocatòria de la consulta popular de la platja de gossos, recordant però la situació de baixa mèdica en la que es troba la secretària general de l’Ajuntament que és qui ha de supervisar tot el procés.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *