El Raid Aventura X-Perience de Calella incorpora noves modalitats per fomentar l’esport

Elit, aventura, iniciació; i unes noves proves de BBT amb orientació i d’orientació específica per al públic familiar. Són les modalitats de participació al Raid Aventura X-Perience de Calella del pròxim 19 de març, prova puntuable per al Campionat de Catalunya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. Hi haurà diferents recorreguts, adaptats a cadascuna de les categories. Les inscripcions estan obertes.

aventura_experienceProves d’orientació, tresc (trekking), caiac, bicicleta de muntanya i tir amb arc. Són les disciplines que combina el raid d’aventura que es farà a Calella el pròxim dissabte 19 de març, amb un recorregut diferent per a cadascuna de les categories de la competició, que forma part del circuit del Campionat de Catalunya.

Les modalitats elit i aventura tindran una durada aproximada de 10 hores i mitja, per un traçat de 70 i 50 quilòmetres respectivament, que inclouen totes les disciplines. La d’iniciació consta d’un recorregut de 30 quilòmetres, que es calcula es podrà completar en un termini de 5 hores. L’organització facilitarà els caiacs i el material de ràpel.

S’incorporen com a novetat dues altres modalitats, amb les quals es vol fomentar l’afició als raids d’aventura. Una prova de BTT amb orientació, que discorrerà pel mateix circuit que completaran els elit: de 40 quilòmetres de distància i amb un desnivell positiu de 1.750 metres. S’hi haurà de participar en equips de dos o tres persones.

“Aquesta modalitat permet disfrutar del circuit de bicileta però amb la característica que es podrà utilitzar un GPS. Es facilitarà el track del circuit que els participants hauran de seguir”, ha explicat Carles Sànchez, de l’organització de la prova.

I finalment, i pensada per a un públic familiar, a les 11 del matí es farà una prova d’orientació específica de 4 quilòmetres de distància. En començar, els participants rebran indicacions sobre com s’ha de llegir un mapa i la millora manera d’escollir un recorregut.

L’inici de les proves es farà de forma escalonada, a partir de les 7.30h.

“Estem notant, a poc a poc, un increment de l’esport, tot i reconèixer que es necessita material específic i, al principi, orientació pot resultar difícil”, ha admès Sànchez, qui no obstant això anima a tothom a introduir-se en el món dels raids. “A qui li agrada l’esport, disfrutarà”, ha assegurat.

Les inscripcions per a participar-hi es poden formalitzar on-line. Els preus van dels 30 euros, per a les modalitats elit i aventura, 25 euros per a la iniciació; i 10 euros en el cas de la prova de BTT amb orientació. El preu per persona per seguir el circuit d’orientació és de 5 euros. El termini d’inscripcions anticipades acaba el 12 de març.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *