El realitzador calellenc Ernest Vila prepara un documental sobre l’1-O a Calella

Un projecte personal per donar sortida a tot el material que ell mateix va enregistrar i fotografiar des dels dies previs fins als posteriors a la jornada de votacions del referèndum, i també dels fets ocorreguts aquella nit amb les càrregues dels agents de la Guàrdia Civil contra els concentrats als exteriors de l’hotel on s’allotjaven. Un episodi que va convertir Calella en un dels focus d’interès del procés d’independència de Catalunya per als mitjans de comunicació internacionals.

Ernest Vila ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV que la idea és combinar els elements del gènere documental, amb imatges del moment i testimonis que compartiran la seva experiència, amb fragments de ficció que està enregistrant aquests dies.

Tinc la base d’un pre-guió i en funció de la gent que vagi animant, que ja en tinc molta, gent i polítics de Calella, també de rellevants dels Països Catalans que de manera directa o indirecta van viure els fets de Calella; em donen la base. També tinc clara la idea de com començar i de la ficció que aniré rodant aquests dies per Calella, les Torretes o per algunes places

També ha fet una crida a tothom que vulgui col·laborar en aquest projecte per deixar testimoni dels fets de l’1 d’octubre a Calella. Ja sigui cedint-li imatges o vídeos o donant-li un cop de mà en el procés de realització del documental, que vol tingui un resultat d’alt nivell i rigorositat.

La idea entrar ara en el procés de rodatge, muntar-lo durant l’estiu i estrenar-lo a la tardor. Malgrat que l’actualitat del dia a dia afegeix elements que poden ser d’interès.

Vull tancar-lo ja i fer entrevistes i gravacions abans de l’estiu i, sinó passa res, acabar l’edició i la postproducció. La qüestió seria estrenar-lo per Festa Major però, sobretot, que l’1 d’octubre d’enguany estigui acabat

També a denunciat les dificultats que tenen molts professionals de la comunicació per cobrir els fets que tenen a veure amb el procés, rebent fins i tot amenaces, i que això també quedarà reflectit al documental.

No només hem rebut amenaces directes, en el meu cas molt explícites que m’han arribat a través de les xarxes socials, per fer vídeos i per opinar. I no oblidem que hi ha gent a la presó i que hi ha un informe de la Guàrdia Civil que assenyala directament al CDR de Calella i de Pineda. Sabem que qualsevol moviment o documental que surti d’aquí estarà analitzat amb lupa

Ernest Vila s’ha especialitzat en la realització de treballs de denúncia social, per exemple amb les seves col·laboracions amb l’ONG Pallasos en Rebeldía.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *