El repte de la sostenibilitat en el sector firal català

fira 20221123

La Federació de Fires de Catalunya (FEFIC) ha portat a Calella la primera sessió del FEFIC LAB, un nou espai perquè les organitzacions firals puguin intercanviar idees i experiències a l’entorn del repte de la sostenibilitat. Justament, aquest va ser un dels eixos de la passada edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme, que va destinar una zona del recinte del Passeig Manuel Puigver a promocionar les energies renovables. Una línia que la regidora de Fires, Lucia Sánchez, voldria que es consolidés en el futur.

Organitzacions firals catalanes es reuneixen avui a Can Saleta per participar a la primera sessió del nou laboratori d’idees i experiències que ha creat la FEFIC per acompanyar-les en la definició d’un nou model d’esdeveniment respectuós en termes mediambientals. L’agenda de treball de la jornada contempla la presentació de la guia per implementar els objectius de l’Agenda 2030 sobre el desenvolupament sostenible i un taller de caire pràctic.

La presidenta de la FEFIC, Coralí Cunyat, ha indicat que l’aturada per la pandèmia va oferir-los l’oportunitat de repensar l’activitat i fixar l’estratègia de futur, que passa pel compromís social a nivell mediambiental. En declaracions a Ràdio Calella TV ha explicat que el canvi implicarà que les organitzacions apliquin noves dinàmiques de producció.

En alguns casos també obliga a fer inversions, per exemple la instal·lació de plaques solars si parlem de consums energètics, però en el fons acaba sent un estalvi a nivell de l’estructura econòmica de l’organització i també en benefici del planeta. És un repte que volem afrontar sent conscients que apleguem organitzacions de tot tipus.

A la FEFIC hi són representades organitzacions públiques i privades de grans dimensions com pot ser Fira de Barcelona i d’altres mitjanes o petites, dins les quals hi trobaríem l’Ajuntament de Calella, que en l’última edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme va estrenar un nou espai dins el recinte del Passeig Manuel Puigvert dedicat a les energies renovables. La regidora de Fires, Lucia Sánchez, ha explicat que el compromís ve de lluny i abraça totes les àrees del consistori.

Des de fa anys s’està treballant el tema de la sostenibilitat, aquest any se li ha fet més èmfasi per la situació en la que ens trobem (…) Es pot implementar a nivell estructural, apostant per materials reciclables als estands o substituint els gots de plàstic d’un sol ús.

L’Ajuntament de Calella forma part de la FEFIC des de l’any 2009 i actualment és membre de la junta directiva, presidida per Coralí Cunyat. La sessió del FEFIC LAB s’aprofitarà per presentar el calendari firal del 2023.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *