El sindicat majoritari dels Mossos d’Esquadra entra al cos de la Policia Local

És el Sindicat Autònom de Policia de les Policies Locals de Catalunya (SAP PL), que acaba de constituir la secció sindical local i ja compta amb l’afiliació de gairebé la meitat de la plantilla de la Policia Local de Calella. Es presenten com una organització de tarannà dialogant i que creu en la negociació col·lectiva, i espera reunir-se amb breu amb els responsables policials i municipals de Calella.

El portaveu del SAP PL, Valentí Anadón, ha explicat que els representants del sindicat a la Policia Local de Calella han fet una primera trobada amb els integrants de la plantilla i que, en aquests moments, estan recollint informació sobre les condicions laborals que tenen.

“El nostre departament jurídic està avaluant en aquest moment el conveni que està vigent i estem mirant les condicions de treball de la plantilla (…) El pas següent serà comunicar oficialment la constitució de la secció sindical als responsables policials i a Alcaldia, i a partir d’aquí demanar una reunió per exposar les coses que es poden millorar i donar a conèixer el tarannà de la nostra organització, que sobretot creu en la negociació col·lectiva”
, ha exposat.

El sindicat forma part de la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL). En declaracions a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV, el seu portaveu també s’ha referit a la idiosincràsia de Calella com a destinació turística i a com influeix això en les condicions laborals dels agents.

“Això implica que la plantilla sempre ha d’estar disposada a fer un sobre esforç i lògicament enmig d’una crisi econòmica ens trobem amb requeriments que moltes vegades difícilment poden ser coberts perquè totes les administracions, i els cossos policials en concret, tenim sempre mancances d’efectius personals i sovint de recursos materials”, ha admès.

El SAP PL confia que amb la seva arribada a Calella s’establirà un nou marc de relacions laborals dins el cos policial local.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a Valentí Anadón, del sindicat SAP PL.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *