Gairebé set mesos d’espera per posar-se una pròtesi de genoll, la meitat que al 2016

Imatge d'arxiu

El Departament de Salut de la Generalitat ha publicat les dades de les llistes d’espera d’intervencions de l’any 2017 a Catalunya. A l’hospital de Calella, posar-se una pròtesi de genoll comporta 200 dies d’espera, el més alt de totes les intervencions, però s’ha reduït a la meitat respecte l’any 2016, quan els pacients havien d’esperar fins a 400 dies.

Marcel Prats, director assistencial en funcions de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ha explicat a Ràdio Calella TV que s’ha reduït a la meitat el temps d’espera.

«La que més ha estat treballada ha estat aquesta reducció en les intervencions en pròtesi de genoll. Aquí sí que teníem una llista d’espera molt gran i l’hem pogut reduir a la meitat, el 50%. Teníem el doble de pacients, la qual cosa requeria el doble de temps, per tant ara sí que hem fet aquesta reducció. Hem de seguir treballant en aquesta línia, hem de seguir-ho reduint però creiem que és una dada que ens dóna el resultat de que anem per un cert bon camí»

També és una de les que operacions de les que més pacients s’han operat, arribant a 278, una xifra inferior a les 328 persones que van requerir una artroscòpia, un altre tipus d’intervenció de genoll. 281 persones van necessitar altres reparacions articulars.

Salut ha anunciat que l’any passat va finalitzar amb menys temps d’espera i menys pacients per a ser operats, també una reducció del temps per sotmetre’s a proves diagnòstiques i accedir a consultes externes. Salut exposa que el 95,4% dels pacients en llista al desembre estaven dins del termini establert, que en un any s’han reduït en més de la meitat els pacients fora de termini a Catalunya i que el temps mitjà d’espera és de 144 dies, mentre que al 2016 era de 170.

A la Corporació de Salut del Maresme i la Selva –que inclou els hospitals de Calella i de Blanes– destaquen les intervencions de cataractes, ja que són les que més pacients en llista d’espera tenen, fins a 454 dies, i les que més pacients han estat intervinguts, arribant als 1.440.

Prats ha assegurat que la feina feta juntament amb el CatSalut està donant bons resultats en la reducció de les llistes d’espera i que s’han complert els objectius del CatSalut pel que fa a procediments quirúrgics.

«És un treball intens amb la regió sanitària de Girona, amb el CatSalut, creiem que aquí tots ens hem posat molt en línia. En procediments quirúrgics hem complert aquests acords amb els objectius de CatSalut, en procediments oncològics en bona línia, en cataractes i concretament amb el genoll aquesta reducció del 50%. És cert que hem de seguir-hi treballant, tenim un nombre de gent determinat que va demanant visites d’especialistes, per tant aquí tenim tot un treball a fer però creiem que estem anant en una bona línia»

Les intervencions oncològiques són les menys habituals a Calella: són les que menys pacients en llista d’espera i menys temps d’espera tenen. També són de les que menys pacients s’han intervingut. La neoplàstia maligna de bufeta i la neoplàstia maligna de mama –dos tipus de tumors– són els processos oncològics més destacables per ser els que més pacients han necessitat –125 i 124 respectivament–.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al director assistencial en funcions de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Marcel Prats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *