L’Agrupament Escolta Montnegre ha col·laborat en la batuda de neteja de la campanya #KLMVuelaSostenible

Barcelona Travel Bloggers ha fet a Calella la iniciativa de conscienciació sobre la sostenibilitat mediambiental que promou la companyia aèria KLM, a l’entorn de la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra avui 5 de juny. En la sisena edició del repte, l’associació ha rebut el suport de l’Agrupament Escolta Montnegre, que els ha acompanyat en la batuda de neteja que s’ha fet en tres punts de la ciutat.

L’acció també forma part del projecte educatiu que el CAU de Calella té per als Trucs, la unitat dels escoltes d’últim any. Ho ha explicat Anna Rosich, que és una de les caps d’Agrupament.

Vam col·laborar amb el Consell d’Estudis de l’Alt Maresme i amb un grup de bloguers, que passaven el cap de setmana al Maresme. Ens van demanar fer una activitat sostenible i des de l’Agrupament vam organitzar la recollida de deixalles. Vam fer tres grups d’unes 20-25 persones i vam anar a netejar tres zones de Calella. I va anar molt bé. Van quedar molt satisfets de la seva feina i en els seus blocs explicaran les iniciatives que es fan, tant a Calella com en altres llocs, per mantenir la natura més neta.

Prèviament a l’acció del cap de setmana, els escoltes van fer una inspecció de les zones de Calella on hi havia més acumulació de deixalles i, a partir d’això, van decidir per on es faria la batuda. Finalment es van crear tres grups que van actuar a la part alta de la Riera Capaspre -al sector de l’antic Salicrú-, a la zona de Joan Corominas i al Torrent del Convent, just al costat de l’autopista.

El resultat va ser sorprenent per als participants, sobretot pel fet que hi havia abocats objectes voluminosos.

Abans de començar l’activitat vam preguntar què s’esperaven trobar i la seva resposta va ser llaunes o ampolles de plàstic. I van quedar sorpresos perquè no només hi havia bosses de patates llançades, sinó que també mobles i fustes.

L’activitat proposada pels bloggers també forma part del projecte de la unitat dels Trucs. La cap d’Agrupament explica quin és el missatge que volen traslladar.

El missatge que volem transmetre és intentar no generar aquests residus, no llençar-los on no toca i reciclar-los. Hem d’intentar que tothom redueixi residus i en siguem conscients d’això. Que abans de comprar ens assegurem que la necessitem i, si podem, comprar productes que no siguin d’un sol ús i de plàstic. Volíem transmetre que el millor residu és el que no existeix, no el que podrem recollir.

De cara l’estiu, els escoltes de la unitat faran una exposició de fotografies sobre la jornada de neteja.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *