Els alumnes de l’Escola Salicrú viuen el seu últim inici de curs a l’actual emplaçament

Els alumnes d’infantil, primària i secundària han començat aquest matí el nou curs escolar. Com és habitual en un dia com avui, els infants han viscut amb nervis el seu primer dia després de dos mesos de vacances. Dia avui per conèixer l’aula, per retrobar-se amb els companys i amb els nous mestres.

 

Ràdio Calella Televisió ha acompanyat aquest matí els alumnes de l’Escola Doctor Carles Salicrú ja que enguany ha estat l’últim inici de curs a l’emplaçament actual. A partir del proper curs les classes ja es faran a la fàbrica Llobet-Guri.

Els pares i mares ho veuen amb certa nostàlgia ja que el lloc actual té com a atractiu el fet d’estar en plena natura. Tot i això, el canvi és per millorar. Així ho han expressat a Ràdio Calella Televisió: “Sí és una pena perquè tenim un nen que ha fet sisè i ara ja marxa però contents que es comenci a les noves instal·lacions…Fa peneta perquè l’entorn és molt maco, hi ha molta vegetació”.

Per la seva banda, els nens molt contents per la tornada a classe: “Sí, tenim ganes de tornar. L’any que ve anirem a l’altra escola. Avui ja veurem els amics”.

Aquest curs hi haurà 5.500 nous professors, un 7 per cent més i 2.700 alumnes més. Una xifra insuficient pels sindicats tot i fer una valoració molt positiva. El portaveu nacional del sindicat USTEC-STES, Ramon Font, creu que encara calen 7.200 professors més per tal de recuperar els nivells d’abans de les retallades en ensenyament: “Calculem que encara falten uns 7200 més per tenir la capacitat de servei que teníem. És una bona notícia. A Calella es notarà perquè a l’institut tindrem 5 dotacions més de professorat més respecte l’any passat. En el cas d’infantil i primària hi haurà mitja dotació més. Això és molt important per atendre els alumnes”.

Ramon Font ha avançat que els sindicats continuaran demanant al departament d’Ensenyament que suprimeixi el decret de plantilles ja que, segons ell, la contractació dels professors es pot fer amb molta arbitrarietat.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *