Els calellencs surten al carrer “Pels drets i llibertats”

El centre comercial de Calella, avui amb molta menys activitat que un divendres qualsevol, permet prendre la temperatura de com s’està seguint la vaga general convocada pels sindicats Intersindical-CSC i IAC amb el lema “Pels drets i llibertats”. Aquest matí s’ha fet una concentració a la Plaça de l’Ajuntament en un ambient molt familiar i amb una presència destacada de banderes estelades. I és que tot i que la convocatòria s’ha fet formalment per reclamar millores laborals i econòmiques, plana també la sentència del judici del procés que ha provocat les mobilitzacions i ha marcat les protestes que s’han viscut en els últims dies. Ahir, amb el pas de la columna de la Marxa per la Llibertat que va sortir de Girona i que avui arribarà a la capital catalana, on coincidirà amb l’acte unitari de la vaga general.

Això potser ha determinat el seguiment de la concentració d’aquest matí. Allà s’han organitzat piquets informatius que s’han desplaçat a dos supermercats de Calella per demanar que secundessin la vaga. En un d’ells, a tocar de la carretera NII, els treballadors han decidit abaixar la persiana.

A crits de “vaga general”, la manifestació ha recorregut tot el centre comercial, aconseguint que algunes botigues també cessessin momentàniament l’activitat. L’acció s’ha desenvolupat en un ambient reivindicatiu i pacífic, amb presència de gent de totes les edats, i amb el jovent especialment actiu a l’hora de cantar les proclames.

La manifestació ha arribat a la Plaça Catalunya i després s’ha conduït a l’estació de Renfe per encarar el desplaçament cap a Barcelona, on aquesta tarda es farà l’acte unitari de la jornada de vaga general.

Durant la marxa hem recollit les veus d’alguns calellencs que han volgut compartir els seus sentiments i opinió sobre el moment que es viu, i també ens han confirmat que aquesta tarda seran a la capital en una mobilització que es preveu massiva. Podeu escoltar-les a continuació:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.