Els geganters faran una cercavila nocturna per La Minerva

El 16 de setembre del 2002, la Colla de Geganters i Grallers de Calella van inaugurar les noves figures d’en Quirze i la Minerva. Aquest any se’n compleix el vintè aniversari i se celebrarà amb força aquesta pròxima Festa Major. El divendres 23 de setembre es farà una cercavila nocturna pels carrers del nucli antic. Serà la principal novetat d’una programació que s’ha presentat aquest matí en roda de premsa, en què s’ha oficialitzat que la germana Pilar Vivas s’encarregarà de pronunciar el pregó que donarà inici a tres dies carregats d’actes populars i tradicionals.

La Festa Major de La Minerva 2022 arrencarà el dijous 22 de setembre amb el pregó de Festa Major a càrrec de la germana Pilar Vivas en representació de la comunitat local de la Companyia de Maria. L’alcalde Marc Buch ha posat de relleu la seva vinculació i implicació amb la ciutat i els calellencs i calellenques, i la important empremta que la comunitat de religioses ha deixat aquí després de 160 anys de presència.

L’hem triat com a representant de la institució que ha estat 160 anys a Calella i gràcies a la qual, molts joves, especialment dones, han aconseguit tenir un futur pròsper. I crèiem que era un acte de justícia. La Pilar Vivas és filla de Calella, a més implicada amb la ciutat. Sabem que serà un pregó molt alegre i ens arribarà a tocar la fibra.

Els geganters seran encara més protagonistes de la Festa Major d’aquest any, aportant la principal novetat de la programació. La nit del divendres 23 de setembre sortiran en cercavila nocturna, des de la plaça de l’Església fins a la Fàbrica Llobet-Guri, on hi tenen el local social, acompanyats d’una txaranga. Commemoraran així el vintè aniversari dels Gegants de Calella, en Quirze i la Minerva, però a més la colla farà el concert de gralles i tabalers i la trobada que arriba a la seva trenta-novena edició. L’alcalde Buch ha assegurat que la colla calellenca és referent dins el món geganter.

Tobades com la de Calella no n’hi ha gaires, per la quantitat i la diversitat de colles que hi participen però també per la quantitat de gent que s’aplega als carrers i les cares d’il·lusió de grans i petits. N’hi ha moltes que repeteixen i això és senyal que les coses es fan bé aquí i se sap contagiar l’alegria.

La Minerva 2022 recuperarà tots els actes de cultura popular (gegants, castells i diables) i tradicionals com la renovació del Pubillatge, a més dels que són propis de Calella com la mostra de plats casolans a benefici de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital.

En roda de premsa, l’alcalde ha refermat l’aposta per tancar una programació musical potent durant les tres nits de barraques a l’envelat de la platja. El dijous 22 de setembre amb les actuacions d’Els Catarres, Miquel del Roig i el Dj Jorge Peñafiel; el divendres 23 de setembre amb Lildami, The Tyets i Pelukass; i el dissabte 24 amb Buhos, l’Orquestra Girasol que portarà una actuació per recordar els seus 40 anys dalt dels escenaris i un show de drag queens. L’entrada serà lliure i gratuïta, però es farà un control d’aforament per qüestions de seguretat.

Tots els concerts seran gratuïts i no caldrà retirar entrada. Sí farem un control d’aforament i d’accés amb serveis de seguretat, que vetllaran per l’ordre a les entrades i sortides i també fora de l’envelat.

Els menors de 16 anys hauran de presentar una autorització signada pels pares o tutors legals per entrar a l’envelat de barraques. L’Ajuntament vetllarà per la seguretat de la festa i perquè no es produeixi cap agressió sexual o lgtbifòbica.

Hi haurà un punt lila durant les tres nits amb personal format per donar informació i atenció en cas que sigui necessari.

No només hi haurà un punt lila, sinó els serveis de seguretat i cossos policials estaran molt alerta. A més, tot l’entorn de l’envelat, la zona de la platja, tindrà més il·luminació per reforçar la seguretat.

En els pròxims dies, es farà una bustiada amb el detalls dels actes de Festa Major de La Minerva per totes les llars de Calella. Aquesta setmana també es donarà a conèixer la programació de la Fira de Calella i l’Alt Maresme amb Navarra com a protagonista del monogràfic.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.