Els Geganters i Grallers de Calella escullen nou cap de colla

GEGANTERS2

Aquest cap de setmana hi ha convocada l’assemblea anual ordinària de l’entitat en la qual es farà efectiu el relleu de Francesc Subirana, que deixa el càrrec de cap de Colla dos anys després d’haver estat escollit. Amb ell, pleguen altres dos membres de l’actual junta directiva, que també seran substituïts. Emilio Gallego s’ha postulat per encapçalar a partir d’ara l’entitat gegantera.

Subirana ha dit que seguirà estretament vinculat a la colla i seguirà participant-hi, però que considera que era el moment oportú per dimitir i donar pas a les noves incorporacions. Recorda que la junta que ha encapçalat ha volgut que els petits de la colla fossin també protagonistes del calendari d’activitats i que, al fil d’això, s’ha vingut organitzant la trobada de gegantonets.

“Teníem una assignatura pendent per a ells: una festa que ells organitzessin. Es va crear una junta simbòlica, amb els càrrecs pertinents, per tirar-la endavant i això ens enorgulleix molt (…) Ells són el futur de la nostra cultura catalana”, ha indicat.

Francesc Subirana va comunicar la seva intenció de dimitir el passat mes de novembre, i amb ell marxen altres dos membres de la junta directiva. A tots se’ls donarà relleu en l’assemblea anual ordinària que se celebrarà aquest cap de setmana.

El futur cap de colla serà Emilio Gallego perquè la seva és l’única candidatura que s’ha formalitzat. “Fa un any que està amb nosaltres i els que es queden són veterans, per tant no tindrà cap problema. A més, les juntes que s’han canviat sempre han rebut el suport i l’ajuda per preparar les coses”, ha dit Subirana.

L’encara cap de colla dels Geganters i Grallers de Calella ha recordat el ball de les dues parelles de gegants -en Quirze i la Minerva, i en Bernat i l’Elisenda- dins la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau.

A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista a Francesc Subirana a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat