Els gegants de Calella seran els convidats d’honor de la Mercè 2016

20130511+CALELLA+CIUTAT+GEGANTERA+2013+(19)

La Coordinadora de Geganters de Barcelona, que coordina la gestió dels Gegants de la Ciutat, ha confirmat l’assistència de la colla de Geganters i Grallers de Calella als actes més emblemàtics, dins del món geganter, de les Festes de la Mercè, com són la Mostra de Gegants que es farà al Museu Marítim de les Drassanes de Barcelona, i la cavalcada.

20130511+CALELLA+CIUTAT+GEGANTERA+2013+(46)El cap de colla dels geganters de Calella, Francesc Subirana «Subi» ha dit que és un honor poder anar als actes de la Mercè, i que la presència dels gegants Quirze i Minerva a aquesta festa és un acte d’agraïment dels Gegants de la Ciutat de Barcelona pel bon tracte rebut a Calella quan van venir l’any 2013 en motiu de la Ciutat Gegantera. Subi: “És un orgull per Calella, i evidentment per la colla. Els Gegants de la Ciutat, com saben els calellencs, van venir als actes de Ciutat Gegantera 2013 i ens van acompanyar. La mateixa colla, quan van veure el tracte que vam tenir amb ells , van sortir molt contents, i al cap de colla -que en aquell moment era en Marc Buch- ja li van dir que probablement ens convidarien un dia que no ens afectés a nosaltres, que no caigués en un dia laborable la Festa Major de la Mercè. Aquest any cau en un dissabte i, evidentment, la colla pot anar a les Festes de la Mercè“.

Els gegants de Calella estaran exposats a Barcelona la setmana prèvia a les Festes de la Mercè, però com que coincideix amb la Festa Major de Calella, la colla vol anar-los a buscar per poder tenir-los a la ciutat el 10330646883_383ded18df_hdijous i fer el pregó de Festa Major, com ja és tradicional. Així ho ha explicat el cap de colla: “La mostra de Gegants és del 17 al 23 de setembre, i el problema que tenim és que, evidentment, nosaltres el dia 22 -com ja saben ells- és el pregó de Festa Major de Calella, l’endemà és la Festa Major i els nostres gegants, en Quirze i la Minerva acompanyen les autoritats a la missa solemne, i estem parlant amb la Coordinadora de Gegants de Barcelona per tal que puguem exposar-los només del 17 al 22. En principi sembla que no hi haurà cap problema però estem parlant d’aquest tema“.

8492623931_de1e9527b8_hLa Cavalcada serà el dissabte 24 a les sis de la tarda. Els gegants Quirze i Minerva acompanyaran a Jaume I i Violant d’Hongria. Les dues figures més emblemàtiques de la colla podran estar acompanyades per un dels personatges més populars de l’imaginari festiu calellenc, el Mastegamosques. Subi: “És una cercavila. No hi ha ball. Hem estat parlant amb ells i en principi no hi haurà ball però els acompanyarem, som convidats d’honor, i si que han acceptat que pugui venir el Mastegamosques, que ens obrirà el pas a la nostra colla“.

El cap de colla ha remarcat que ja ha informat personalment a l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i al tinent d’alcaldia de Cultura, Xavier Arnijas, d’aquest fet i de l’honor que ostentarà Calella el dia 24 de setembre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *