Inaugurada oficialment la Plaça Dolors Pujol, a tocar de l’Hospital

És un espai rehabilitat com a plaça i batejat amb el nom d’una estimada germana Vedruna que ja va ser inaugurat per la ciutadania el 17 de juny, un dia en què no es van poder fer els parlaments polítics perquè era període electoral.

Aquest cop si que va poder parlar l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, que va dir que aquesta inauguració és un «acte de justícia» al obrir una plaça «que no existia» i que era «pràcticament un abocador». Es mostra satisfeta d’haver pogut «donar ànima» a un terreny petit però amb una gran força humanitzadora i simbòlica. Candini: “Tenim davant l’hospital comarcal, on tant va fer Dolors Pujol com a voluntària, com a persona impulsora, com a alma mater, ella que formava part de la comunitat vedruna. Jo crec sempre que el paper de les dones a l’Església cal reivindicar-lo molt més i hem volgut fer un element de justícia i de fer visibilitat a quelcom i algú tan important com Dolors Pujol, i donar ànima -que és la paraula que acaba explicant-ho i justificant-ho- a aquest tros de terreny, que és una plaça que humanitza els edificis, l’entorn, fa homenatge a una feina, i en front de l’Hospital Comarcal“.

Montserrat Candini ha lamentat no disposar de més recursos econòmics per poder fer millores en espais de la ciutat com ha estat el cas d’aquesta plaça, que ha deixat molt satisfets als veïns.

En el seus parlament, l’alcaldessa de Calella es va comprometre a ser «tossuda» a l’hora de defensar l’Hospital de Calella i a treballar perquè no li manquin recursos econòmics ni humans per tirar endavant amb les màximes garanties, amb una adequació d’urgències, retornant la paga retallada als treballadors, i denunciant un infra-finançament econòmic important que cal corregir. “Lluitaré al màxim per situar l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella al que era fa 20 anys enrere però adaptat al segle XXI, ja que no només urgències sinó també altres àmbits s’ho mereixen“, ha proclamat Candini.

Candini ha dit que la manca de finançament a l’Hospital de Calella s’ha aguditzat clarament durant els darrers 15 anys i això arrossega mancances a l’hora de donar respostes als pacients.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat