Els gestors Covid comencen a fer el rastreig de sospitosos a Calella

Personal de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, en total una desena de persones, han començat a fer el rastreig de sospitosos de coronavirus. Han rebut formació específica per part del Departament de Salut i ja poden donar cobertura a tota l’àrea d’influència de l’organisme sanitari, també a Calella. Tindran presència a totes les Àrees Bàsiques de Salut, als dos hospitals i als sociosanitaris.

El gestor Covid és qui es posa en contacte amb persones sospitoses d’estar infectades i a qui un professional sanitari ha prescrit una prova PCR. La seva funció és assessorar-les sobre com han de fer fer la quarantena a l’espera de tenir els resultats, i a més identificar tots els seus contactes per, en cas de positiu, frenar la cadena de contagis, tal com ha explicat la doctora Roser Anglès, directora mèdica de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Primer, detectar precoçment els casos que poden ser contactes de pacients positius o sospitosos, i assessorar sobre l’aïllament o les gestions que es poden fer a través de LaMevaSalut. Estem convençuts, i així està sent, que permetrà fer la detecció precoç i actuar abans que el pacient iniciï clínica.

Cada centre de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva compta amb un espai reservat per dur a terme aquestes funcions i els professionals disposen dels equips de protecció necessaris.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *