Les escoles Pia i Freta han recollit signatures en contra del nou decret d’admissió que prepara Educació

L’escola concertada catalana ha fet una crida a tots els pares i mares a rebutjar l’esborrany del decret d’admissió d’alumnes que impulsa el Departament d’Educació i demana obrir un procés de negociació per trobar solucions al problema de la segregació escolar. A Calella, les direccions de l’Escola Pia i l’Escola Freta ha enviat una comunicació a les famílies demanant-los signar contra la normativa que es prepara perquè, segons adverteixen, limita el seu dret d’elecció del centre. L’eina legislativa deriva del Pacte Contra la Segregació Escolar i ha de servir per canviar els criteris d’entrada a l’escola i garantir una distribució més equitativa de l’alumnat pels centres tant públics com concertats.

Segons l’esborrany, serà el Departament d’Educació i els ajuntaments qui, en la taula local de planificació educativa, decidiran el nombre de places que pot oferir l’escola concertada abans que comencin les preinscripcions. També determinaran l’alumnat vulnerable per reservar-ne la plaça i repartir-lo de forma homogènia pels centres públics i concertats.

Des de l’Escola Pia de Calella, la directora Maria Romero ha lamentat que el decret d’admissió d’alumnes exclogui la concertada d’aquestes estructures de planificació i que es limiti la seva oferta de places prèviament a la demanda. Adverteix que els mecanismes previstos en la normativa no revertiran el problema real de la segregació escolar, amb el qual la institució escolàpia hi està profundament compromesa.

Si realment el que es vol és lluitar contra la segregació escolar, cal que s’hi destinin recursos econòmics. Sense això no hi ha escola inclusiva ni lluita contra la segregació, però ni per a l’escola pública ni la privada. Aquest és el fons de la qüestió. Escola concertada vol dir al servei de la societat, i això és el que volem ser.

La directora del centre escolapi conclou que la mesura deixarà en una situació d’indefensió a les famílies, que no podran escollir el centre, i als treballadors dels centres.

Pot comportar que cada vegada hi hagi menys oferta i que els pares no puguin escollir l’escola que volen per als seus fills (…) Si es reduissin les places de la concertada ens deixa indefensos a les escoles, a les famílies i també als treballadors, això és així.

Marisa Romero ha explicat que la seva crida per recollir signatures ha tingut una “molt bona resposta” per part de la comunitat educativa.

En les últimes hores, el conseller Josep Bargalló ha avisat que el nou decret tirarà endavant tot i les crítiques de les concertades“Ens sentim obligats a fer aquests decrets perquè surten del pacte”, va dir.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *