Els grups de Secundaria i Batxillerat de Calella poden anar gratuïtament al Museu del Ferrocarril

museu_ferrocarril1

Aquest equipament ha posat en marxa aquest curs una sèrie de visites dels instituts d’educació de secundària i batxillerat del Maresme a les seves instal·lacions de Vilanova i la Geltrú.

De moment els centres educatius de Calella no tenen previst aprofitar aquestes visites guiades per alumnes del Maresme, amb transport gratuït d’anada i tornada. La possibilitat que alumnes calellencs puguin anar al Museu del Ferrocarril de Vilanova estarà oberta durant tot el curs.

Si hi anessin podrien veure en marxa la “Locomotora del Centenari” que és una rèplica de la primera màquina que va circular entre Barcelona i Mataró. I podrien pujar als vagons de passatgers, que normalment són tancats.

La cap de comunicació i d’educació del Museu del Ferrocarril de Catalunya, Anna Grande, ha explicat que l’avantatge és que els bitllets de tren per anar-hi són de franc. “Gràcies a la col·laboració de Rodalies de Catalunya -amb qui vam contactar i els vam explicar la nostra iniciativa i de seguida ens van donar suport- pot venir un grup de cada localitat a conèixer el Museu i aquesta activitat, amb un bitllet d’anada i tornada gratuït“.

Es tracta d’unes visites emmarcades al Programa Educatiu per a Escoles d’aquest equipament i en aquest cas concret l’activitat s’anomena “El Ferrocarril de Mataró i Miquel Biada”.

L’objectiu és donar a conèixer als estudiants i professors de totes les localitats per on passa la primera línia ferroviària de la península (Barcelona-Mataró) la seva història i els seus efectes socials.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Anna Grande, emesa a l’Info Migdia

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat