Els habitatges turístics de Calella tindran llicència temporal i revisable

La Generalitat de Catalunya limita a cinc anys les llicències dels habitatges d’ús turístic. És una mesura que limitarà també el mercat de pisos turístics a Calella. 524 pisos turístics a la ciutat hauran d’adaptar-se a la nova legislació i ens els pròxims cinc anys s’haurà d’establir un límit d’habitatges turístics a la població.

Fre als pisos turístics per part de la Generalitat de Catalunya, que des d’avui limita els habitatges turístics a un màxim de 10 per cada 100 habitants. La intenció és evitar-ne l’increment desmesurat i tindrà efectes a 262 municipis catalans. El Maresme és la comarca en què s’inclouen més poblacions, amb 25 de 30 localitats incloses.

Calella és una d’aquestes poblacions en què es limitarà l’increment desmesurat de pisos turístics. Amb la nova llei, es necessita una llicència urbanística municipal i també una autorització turística abans que comenci a funcionar com a turístic. Els nous permisos per a habitatges d’aquest tipus tindran una validesa de 5 anys renovables, a diferència d’una durada indefinida com tenien fins ara.

A finals d’octubre d’aquest any a Calella hi havia 524 pisos destinats al turisme. També en els pròxims 5 anys, l’Ajuntament haurà de replantejar la situació i podrà establir un màxim de 10 habitatges turístics per cada 100 habitants. Si es pren en consideració la població de Calella el 2022, que era de 19.363 habitants, el màxim s’establiria en 1.936 pisos. En concret, són 1.412 pisos més dels que hi ha actualment.

Tenir un pis turístic sense llicència podrà tenir sancions greus. Els propietaris que en tinguin un actualment tenen un marge de cinc anys per poder demanar la llicència urbanística o bé tancar l’activitat.

Només 47 de les 262 poblacions incloses superen el límit que ha establert la Generalitat. Majoritàriament són poblacions turístiques de la Costa Brava. Amb la nova mesura n’hauran d’eliminar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.