Els hospitals de Calella i Blanes participen en l’assaig clínic internacional “Solidarity”

Els hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el de Calella i el de Blanes, participen en l’assaig clínic internacional “Solidarity”. Una iniciativa que promou l’Organització Mundial de la Salut i que té per objectiu trobar un medicament eficaç contra la Covid.

Ho ha explicat el Dr. Óscar del Rio, metge adjunt de Medicina Interna de l’Hospital de Calella i un dels investigadors de l’assaig.

Un assaig clínic internacional que patrocina l’OMS i bàsicament el que es busca és crear evidència en alguns medicaments que puguin ser eficaços contra el SARS-CoV-2 i poder ajudar en el tractament de la Covid.

Juntament amb el Dr. del Rio hi treballen el Dr. Artur Juan, els dos del centre calellenc, i les doctores Eva Amero i Àngels García, de l’Hospital de Blanes. Hi participen centres hospitalaris de més de 100 països, quatre d’ells de Catalunya, entre els que hi ha els dos centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. L’estudi ja s’ha posat en marxa amb la participació dels primers pacients.

L’estudi va començar fa uns mesos a nivell internacional. S’hi han anat afegint hospitals i centres de tot el món; aquí a Catalunya hi han diferents centres que estan participant de l’assaig. La CSMS s’hi ha sumat fa unes poques setmanes. Ja estem reclutant pacients tant a l’hospital de Calella com al de Blanes, i la idea és seguir reclutant gent a mesura anem tinguen casos.

“Solidarity” compara opcions de tractament per avaluar l’eficàcia enfront la Covid. Hi poden participar pacients que tinguin en virus majors de 18 anys i que estiguin ingressats en algun dels hospitals adscrits a l’estudi.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.